Антон Кутев: Това, което направиха Георги Първанов и Ивайло Калфин, е предателство

23685
Антон Кутев: Това, което направиха Георги Първанов и Ивайло Калфин, е предателство
Снимка: БГНЕС

Надявам се, че Първанов ще смени посоката. Обявяването на паралелен проект за мен е огромна грешка. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от КБ Антон Кутев.

Това, което направиха Георги Първанов и Ивайло Калфин, е предателство. Калфин особено беше глезеното дете на БСП и друг път е имал заигравания с други формирования, допълни още червеният депутат.

Не вярвам АБВ да вземе повече от 2-3% на предстоящите европейски избори – но ще ги вземе от БСП, подчерта Кутев. Това партията няма да му го прости – не ръководството, а самата партия.

Спомням си времена, когато Георги Първанов го обвиняваха в почтени и непочтени бизнеси, имало е такива времена. Аз може ли да стъпя на тези неща и да кажа Първанов има връзка със задкулисие, ами това не е подходящо. Предателството е тежко, друго няма, коментира Кутев.

За скандала с Волен Сидеров, Кутев каза, че днес имат заседание на бюрото и мисли, че след бюрото ще излязат с позиция.

"Ние казахме ясно, че няма чадър над никого. Политическият тон беше ясен. За мен цялата дивотия в политиката от няколко години насам ми идва в повече", каза той.

"Не може да се възмущаваш ей така от това, което си чул. Като се запознаеш с фактите и документите, тогава можеш да имаш реакция. Сидеров не е станал такъв от вчера. Тези, които сега най-много се възмущават от Сидеров, бяха тези, които преди най-много работеха с него", припомни Кутев.

Той не може да подкрепи оставането на имунитета на Сидеров на този етап. "Аз ще гласувам за свалянето на имунитета му. Има си бюро, което ще заседава днес. Най-вероятно решението ще бъде общо и единно", подчерта Кутев.

Кутев: Законът важи за всички, включително за Сидеров

"Законът важи за всички. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, такова за Цветанов, такова и за Станишев и Кутев. Не можа да има чадър...

Той допълни, че най-вероятно е групата да гласува за сваляне на имунитета на Сидеров. "Но ще видим какво ще реши групата. Важното е, че ние не се притесняваме от изборите през май. Нямаме никакви притеснения от парламентарни избори", добави още депутатът от КБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика