Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

24 април 2024, 17:59 часа • 943 прочитания

Бившият финансов министър и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев отрече да е получавал призовка за разпит по казуса с "Митниците" и контрабандата. Това стана ясно от изявлението му пред медиите в Народното събрание. 

Василев не се притеснява да бъде разпитван. "Ако има въпроси, ще отговорим, независимо от коя институция са", коментира бившият финансов министър. ОЩЕ: Рашков очаква да му повдигнат обвинения?

Били ли са Стефан и Марин Димитрови в Министерство на финансите?

Василев отговори на въпрос кой според него е изфабрикувал информацията, че Марин и Стефан Димитрови са влизали в Министерство на финансите: 

"Трябва да попитате тези, които са произвели съответните документи. Аз получих копие", каза Василев. Въпросът към него дойде след като вчера от Министерство на финансите беше предоставена информация, съдържаща собственоръчни твърдения на охраната, че обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови са посещавали ведомството в края на 2023 г., като са преминавали от входа от ул. "Славянска", съпровождани от Лъчезар Ставрев, експерт от политическия кабинет на министъра, за което самият Василев каза по време на изслушването си пред комисията, че това са изфабрикувани данни.

Василев уточни пред медиите, че става въпрос за едно листче, написано на ръка, на което се уточнява кой е влизал и кой не е влизал. По думите му този лист има подпис на служител на външна охранителна фирма.

"Специално за въпросните Димитрови пишеше, че са влизали в края на декември в Министерство на финансите, без да бъдат регистрирани", каза Василев. 

"Всяка камера трябва да записва и да се пази. Има си хора, които ги наблюдават тези камери постоянно", добави Василев. ОЩЕ: "Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Предложенията за Закона за хазарта

Василев коментира внесените предложения на ГЕРБ и ДПС за ограничаване на рекламата за хазарта. "По принцип ограничаването на реклама за хазарта, е добра стъпка. Трябва да бъде направено по начин, който да доведе до това да се намали хазарта, а не да доведе до това да има черен хазарт", смята Василев. ОЩЕ: ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес