"Атака" напуска парламента, ако предложенията й не бъдат приети

35938
"Атака" напуска парламента, ако предложенията й не бъдат приети
Снимка: БГНЕС

От "Атака" ще предложат промени в Закона за вероизповеданията, с идея да спрат исканията на Главното мюфтийство за връщане на джамиите, предаде БНР.

Волен Сидеров предупреди, че тяхното отхвърляне може да застраши крехкия кворум в парламента.

Цачева: Ако "Атака" напусне парламента, и ние ще го направим

Ако „Атака” напусне парламента, и ние ще го направим. Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева...

Сред другите предложения на "Атака" е отново новините на турски език по БНТ да бъдат премахнати.

"Атака" ще настоява за декларация, която да отмени декларацията за Възродителния процес, ще искат и признаване на геноцида в Османската империя.

"Атака" поиска нулева ставка ДДС за лекарства и учебници, да се премахне плоският данък и да се развалят договорите с ЕРП и концесионерите. "Ако не бъдат приети предложенията, "Атака" ще преосмисли решението си дали да бъде част от този парламент", каза Волен Сидеров.

От партията искат още поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв. и поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската.

Рединг не е призовавала българските компетентни органи да се произнесат по случая "Атака"

Заместник-председателят на Европейската комисия и правосъден комисар Вивиан Рединг не е призовавала компетентните органи у нас да се на...

"Ако започнат да обясняват: "Ама този няма пари", значи, когато искаш да ставаш премиер, не можеш да кажеш няма пари. Ще намериш пари, или пък ще кажеш "Аз не мога да се справя, отстъпвам на Сидеров. Той знае как да се справи"", заяви лидерът на "Атака".

Сидеров предупреди, че МВР и общината не трябва да допускат провокации тази вечер при честването на гибелта на Васил Левски. Увери също, че на шествието на "Атака", което ще бъде отделно от останалите, ще бъдат взети мерки да не се допускат провокации. "Друг е въпросът, че постът министър на вътрешните работи би трябвало да бъде в ръцете на "Атака" и тогава само ще има сигурност", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика