Атанасов: Общият кандидат на РБ трябва да е със строго опозиционен профил

668
Атанасов: Общият кандидат на РБ трябва да е със строго опозиционен профил
Снимка: БГНЕС

Общият кандидат на Реформаторския блок трябва да е със строго опозиционен профил. Това заяви народният представител от РБ/ДСБ ген. Атанас Атанасов.

"Работиме за това. Сложен е въпросът", отговори депутатът в ефира на bTV в отговор на въпрос за общия кандидат за президентските избори тази есен. По думите му кандидатът трябва да е с десен опозиционен профил.

Проруски настроен кандидат може да спечели президентските избори, твърди Атанасов

Има сериозен риск президентските избори да бъдат спечелени от ляв и проруски настроен кандидат. Това каза депутатът от Реформаторския б...

Водят се в момента преговори с кандидати, каза още Атанасов, който не поиска да даде повече подробности заради преговорите. 

Атанас Атанасов изказа мнение и за частта от РБ, които са в правителството след като в края на миналата година ДСБ излезе в опозиция. Според него за кандидатурата за президент те няма да искат "да дразнят работодателя си Бойко Борисов".

"Оставете Кунева, Лукарски, те са си на топло в правителството. Те са си наемници. Всички в това правителство са наемници на Борисов. Ние сме авторитарна власт", коментира ген. Атанасов. "Тези, които са на топло, нека да не пречат", каза още той.

"Състоянието на МВР никога не е боло толкова трагично, колкото сега", коментира още Атанасов системата за МВР. По думите му е виновно ръководството, а не служителите.

ДПС пита Борисов: Докога приятелско-съпружеският кръг на Атанас Атанасов ще управлява ДАНС и МВР?

Трима депутати от Движението за права и свободи, начело с председателя Мустафа Карадайъ, са отправили писмено питане до премиера Бойко ...

Според него премиерът Бойко Борисов омаловажава престрелката в курорта "Слънчев бряг" срещу Димитър Желязков или т.нар. Митьо Очите, "осъзнавайки слабостта на системата". "Главният прокурор даде друга оценка", добави Атанасов. "Всичко следва, че оценката на Цацаров (Сотир Цацаров, бел. ред.) е реалистична", каза той. По думите му става дума за тежки гангстерски сблъсъци и разпределение на територии. 

"Основен проблем е липсата на своевременна информация какво се случва в ъндърграунда", каза още Атанас Атанасов. "Системата днес няма инструментариума, няма капацитет за изпреварващи действия", добави той.

Атанасов коментира още, че сегашните "агресивни действия на силите за сигурност" в "Слъчев бряг" притесняват туристите. Службите трява да работят тихо, а не да плашат хората, каза той.

"За съжаление Бъчварова (вътрешният министър Румяна Бъчврова, бел. ред.) води ролята на фасата", каза още Атанасов. Той изрази мнението, че премиерът Бойко Борисов ръководи министерството. Според него положението на системата за сигурност е тежко заради системно недофинансиране, неправилно разпределение на полицейски сили и кадрова търговия с ръководни позиции, като се назначават "удобни хора".

Цветанов: Кандидатът за президент на ГЕРБ е силно свързан с партията

Кандидатът за президент на ПП ГЕРБ е силно свързан с партията и е неин член. Това заяви във Варна председателят на парламентарната груп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика