Атанасова: Гешев не е предмет, за да е нечий

11726
Атанасова: Гешев не е предмет, за да е нечий
Снимка: БГНЕС

Попитана чии е Иван Гешев, председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова отговори по бТВ, че Гешев не е предмет, за да е нечий. „Той е главен прокурор вследствие на избор на ВСС. Този въпрос пред нас не стои изобщо, може да поканите всички от пленума на ВСС, тези, които са гласували. Ние не носим отговорността за решение на двама от членовете на ВСС, за това, че искат оставката на Гешев. Има независимост на съдебната власт. Няма представа какви решения ще вземат и са взели, който и да е от членовете на ВСС", каза тя.

ОЩЕ: Доц. Наталия Киселова: Поисканата оставка на Гешев има политически и юридически аспекти

Христо Иванов: Въпросът не е да сменим Иван Гешев с друг, а да няма следващ такъв

Въпросът не е просто един да бъде сменен с друг, не е да сменим една фасада с друга фасада, а наистина в дълбочина да има промяна и да ...

Да не забравяме че ПП-ДБ са 7 партии, които участват и 77 сдружения, надявам се, че това допитване до техните органи няма да продължи безкрайно дълго. Разговори с другите партии трябва да стартират на лидерско ниво. Това отлагане през последната седмица, търсене на аргументи с това, че някой някъде е на посещение, с това, че кандидатът за премиер на вторите не може да вземе елементарно решение за среща с евентуалните бъдещи свои партньори, е тотално неприемливо. 

За съжаление колегите от ПП не разбраха, че дори в политиката има някакви правила, те не са толкова сложни, те са елементарни. Беше обидна демонстрацията на унизително отношение към кандидата за премиер Мария Габриел. Всички останали ПГ не се явиха с лидерите си, но заявиха и отговориха на срещата с подобаващо внимание, за да чуят нейните първи 10 приоритета, каза Атанасова. Габриел дълго време пребивава в европейската политика, тя има ясна биография, тя винаги е демонстрирала своите ценности, ориентация, подчерта Атанасова. Петков не разбира, че доверието е въпрос за тези 2 г., в които той като служебен министър, Асен Василев и всички останали колеги злоупотребиха с доверието и на българските граждани. Петков като свидетел разпореди да арестуват Борисов. Ако Борисов му е простил, аз все още не мога да преглътна този акт, каза Атанасова.

Как да имам доверие на човек, който излъга всички български граждани. Имаме уважение към българските граждани, които са гласували за тази коалиция. Наясно сме, че гражданите с вота си не определиха кой ще управлява със 121, те казаха няколко пъти не може да има правителство с една политическа сила. Въпросът за доверие обаче е ключов и той стои между двете ПГ, каза Атанасова.

Ние не се отричаме от заявленията си и решенията си и неслучайно част от нашето отношение към тяхната ПГ е, че приехме джентълменско споразумение, което си дадохме сметка че е противоконституционно, но и тогава и сега всички споразумения между двете групи важаха, подчерта Атанасова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика