Авиоотряд 28 може да мине към транспортното министерство

10087
Авиоотряд 28 може да мине към транспортното министерство
Снимка: БГНЕС

С промяна в Закона за гражданското въздухоплаване, Министерски съвет предвижда преминаването на "Авиоотряд 28" като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити от Министерския съвет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Поправката е предмет на дебат днес на първо четене в НС, предаде БГНЕС.

Към настоящия момент "Авиоотряд 28" е юридическо лице към Министерския съвет, чиято издръжка се формира от бюджетни средства и от приходи от собствена дейност. Съгласно сега действащите разпоредби от Закона за гражданското въздухоплаване министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията ръководи и контролира гражданското въздухоплаване и гражданските въздухоплавателни средства и съоръжения на територията на Република България.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията продължава да има правата и задълженията на лизингополучател по договора за доставка на лизинг на правителствения самолет. Едновременно с това "Авиоотряд 28" е оператор на въздухоплавателното средство, което е свързано с възможни проблеми по упражняването на правата и изпълнението на задълженията по договора за лизинг.

В законопроекта за изменение на Закона за гражданското въздухоплаване е предвиден и текст, според който неусвоените бюджетни кредити по бюджета на "Авиоотряд 28" към датата на обнародване на закона в "Държавен вестник" ще бъдат прехвърлени по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Отхвърлиха предложението на ГЕРБ за прехвърляне на "Авиоотряд 28" към Министерството на отбраната

Комисията по отбрана отхвърли предложение на ГЕРБ за прехвърляне на „Авиоотряд 28” към Министерството на отбраната. Това за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика