Бареков бълнува - при задължително гласуване ББЦ ще има 100 депутати

46046
Бареков бълнува - при задължително гласуване ББЦ ще има 100 депутати

"България без цензура" внася искане в Народното събрание за задължително гласуване. До дни то ще бъде депозирано в деловодството на парламента от депутатите Румен Йончев и Светлин Танчев. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той обясни, че така ще се приключи разправията дали да има референдум и промяна в конституцията. Задължителен вот трябва да има, той е спасителен вариант за България, смята  Бареков.

При задължителен вот коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден ще вземе 40% от гласовете, ще има над 100 депутати в парламента и няма да се стига до срамни коалиции, убеден е Бареков. За първи път ще има управление с ясна физиономия, с ясен министър-председател и кабинет преди изборите. ГЕРБ си дава ясна сметка за това, че ще бъде лишен от твърдите гласове на ДПС, а ромите ще спрат да продават своите. "За да се приеме задължителният вот обаче трябват гласовете на ДПС и ГЕРБ. За да няма обидени, ББЦ предлага задължителното гласуване да важи само за парламентарни избори. Така Местан да не се притеснява, че ще трябва да гласува например за Ангел Джамбазки", обясни Бареков.

Той коментира и опитите на ГЕРБ да финтира задължителния вот с предложение за референдум. Бойко Борисов да не се държи като неначесана мома, той е в ролята на мишката, която се страхува от котката – българският народ, посочи Бареков.

Той обясни, че коалицията на ББЦ вече била фактор в Европейския парламент. Двата гласа, които консерваторите получиха от мен и Ангел Джамбазки, отприщиха мощна вълна от партии, които напускат националистическите среди и се присъединяват към консерваторите, обяви той.

Лидерът на ББЦ каза, че се сбъдват прогнозите му, че Юнкер няма да бъде председател на ЕК. Той вече е на път да се оттегли до няколко дни. Вече има партия, която може да гарантира управление в център-дясно в Европа. Призовавам партиите от това пространство като ЕНП, да преосмислят своето поведение и колаборацията си с ПЕС. Тя изглежда вече доста безсрамна, а някой се опитва да я прехвърли в България. Време е да се разбере, че ние не сме евроскептици, а умерени еврооптимисти. ЕНП трябва да се обърне към консерваторите и дори либералите, с тези три партии можем да направим такова силно мнозинство, че да изберем кандидатурата, която искаме за председател на ЕК, коментира Бареков.

Димитър Димитров: При задължително гласуване ще има повече недействителни гласове

Политическият контекст за задължителното гласуване, беше разчетен от повечето коментатори, като насрочен срещу ДПС, или нещо като отвръ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика