Бареков още не е решил - НС или ЕП

15260
Бареков още не е решил - НС или ЕП
Снимка: БГНЕС

Предстои ми пътуване в чужбина за около две седмици, ще бъда и в Брюксел, и тогава ще реша какъв ход да предприема - дали ще остана депутат в българския парламент или да се върна в Европейския парламент, в момента не съм взел никакво решение. Това каза в студиото на bTV Николай Бареков.

На въпрос за подадените от него сигнали срещу Бойко Борисов в прокуратурата Бареков отговори, че няма намерение да ги оттегли и ще чака, ако има развитие, да бъде извикан там, за да даде необходимите разяснения.

ВМРО: Репресират гласувалите в Македония българи

Отнемане на имущество и разпити на членове на българска организация в Македония е равносметката от провелите се избори за български нар...

Той обяви, че след като на изборите народът е определил най-много депутати да има от ГЕРБ, те ще се съобразят с това и ще участват в разговорите за съставяне на правителство.

„Първо да видим програмата, да видим личностите, които ще осъществяват политиката, кой се предлага за премиер и едва тогава ще заявим нашата позиция. Но едно е сигурно – ГЕРБ трябва да излъчи кабинет със своя мандат и да предложи програма”, каза лидерът на ББЦ.

Според него управлението на страната трябва да е на платформа „център-дясно”. „Готов съм да седна на една маса с всеки, щом е за доброто на България, не само с Борисов, но и с Местан и Сидеров”, каза Бареков. Той обаче уточни, че няма да преговаря лично с лидера на ГЕРБ, за да не позволи личните му отношения с него да попречат на политиката, която е полезна за страната.

При ситуацията в парламента Бойко Борисов трябва да се съобразява с поне още три партии, той няма да действа и управлява еднолично, категоричен бе евродепутатът. Според него, които и да са тези партньори на ГЕРБ, те не са добре настроени към предишното управление на кабинета на Борисов.

Новите депутати - кой, откъде, какво

След като ЦИК вече оповести коя партия колко депутатски места печели в 43-тото Народно събрание, вече е почти ясно какво е разпределени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика