Бареков отказа изслушване в Комисията за Бисер Миланов

23299
Бареков отказа изслушване в Комисията за Бисер Миланов
Снимка: БГНЕС

Само тристранно изслушване в НС ще покаже истината за задкулисното политическо инженерство. С този довод лидерът на "България без цензура" Николай Бареков отклони поканата за изслушване пред временната анкетна комисия за Бисер Миланов – Петното, съобщиха от "България без цензура".

Председателят на формацията заявява готовност да го направи, но само ако с него се явят и Бойко Борисов и Бисер Миланов, предаде БГНЕС.

"Благодаря за поканата за изслушване пред многоуважаваната от мен временна анкетна комисия, но съм принуден да откажа. Опитът ми като журналист, политик и общественик ме е научил да уважавам парламентаризма като неизменна част от демократичната държавност. За съжаление подобно отговорно поведение не е присъщо за главния виновник за съществуването на Вашата комисия, председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов", пише Бареков до комисията.

"Припомням, че г-н Борисов беше привикан от комисията с цел да разкрие контактите си с многократно осъждания Бисер Миланов-Петното, но той не уважи поканата и не благоволи да даде обяснения за нерегламентираните му контакти с представители на "подземния свят". Смятам, че е редно моето изслушване пред комисията да бъде извършено, след като многоуважаемите й членове имат възможността да изслушат показанията на бившия министър-председател Борисов.

С оглед на ефективното, гладко и бързо протичане на работата на комисията предлагам да бъде извършено тристранно изслушване между мен, Бойко Борисов и Бисер Миланов, на което окончателно да бъдат изяснени всички обстоятелства около противоречивите твърдения на Миланов. Само по този начин ще бъде осветена връзката между срещата на г-н Борисов с г-н Миланов в дома на Борисов в Банкя, на която се разбра, че са предлагани половин милион лева за радикализиране на протестите и оклеветяване на личността ми. Също така ще се изясни, защо г-н Борисов излъга публично, че не е провеждал среща с Петното и негови съратници. Надявам се подобно изслушване да покаже истината за задкулисното политическо и протестно инженерство, както и за платеното оклеветяване на мен и политическата партия, която оглавявам. Вярвам, че така ще се ограничат опитите за подмяна на реалния дневен ред в страната и на преден план ще излязат дебатите по реалните проблеми на населението, а именно ниските доходи, неефективната социална политика и високата младежка безработица. Оставам на разположение", заявява още Бареков.

Бареков: Не съм давал пари на Петното

Не е вярно, че съм давал пари на Петното, каза лидерът на "България без цензура Николай Бареков пред ТВ 7, предаде БГНЕС. Според лидер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика