Бареков: Ще подкрепим вот на недоверие към кабинета

85482
Бареков: Ще подкрепим вот на недоверие към кабинета
Снимка: БГНЕС

"Ние ще подкрепим вота на недоверие към кабинета, ще гласуваме за свалянето на правителството на Пламен Орешарски.

Това заяви днес на брифинг лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Току-що коалицията ни "България без цензура" изпрати писмо до държавния глава Росен Плевнелиев - желаем да се видим с него по една единствена тема - предсрочните избори", добави Бареков.

"България вече има нова политическа карта, където е и нашето движение, продължи той. Трябва заедно с другите политически сили да определим "кой". Предлагаме на 26 октомври т.г. да е датата за предсрочните избори, преди Димитровден", каза Бареков, цитиран от БГНЕС.

"Другият ни аргумент е да се подходи внимателно към предсрочните избори чрез служебния кабинет - да седнем всички партии и да започнем да избистряме концепцията му заедно с държавния глава. Да намерим консенсусна фигура да го оглави и да подготвим нов Изборен кодекс. Това е нашето предложение за разговор за служебния кабинет, заедно с две условия - едното, от които е да приемат нашите партньори идеята ни за закона "Чисти ръце". Нека г-н Борисов да не се прави на "ни чул, ни видял" и да чете нашия проект за закон за чисти ръце, който не е още съвсем готов, но в общи линии е написан. Предстои да се приеме и бюджета за новата година и ние сме длъжни да помислим и за нашите избиратели. Никакви ремонти на кабинет не приемаме, никакви разговори на кафета, матинета, който желае - да заповяда", бе категоричен Бареков.

"Ако ми звънне някой лидер за разговор, аз веднага ще звънна на вас, медиите, за да има прозрачност. Имаме двама наши депутати, които са сигурни в подкрепата си за нас", подчерта Бареков и предположи, че и други народни представители могат да ги последват.

Да правят сега ремонт на кабинета е все едно да разместват мебелите на "Титаник", образно се изрази лидерът на "България без цензура".

Бареков се извинил за "развилняла се пасмина и разюздани селяни" към зърнопроизводителите

Ще оглавя едно гражданско общество срещу разюзданите селяни и развилнялата се пасмина в центъра на София – можем да режем гуми, д...

Ние предлагаме на 26 октомври да се състои извънредният парламентарен вот в България. Това е точно преди Димитровден, допълни Бареков, предаде „Фокус”.

„Тогава народът цари слугите да вършат работа. Хубаво е на 26-ти народът да си избере нови слуги, които да го обслужват 4 години. Най-добре е да се състои една изборна кампания”, добави Бареков. „Трябва да се подходи много внимателно към процеса предсрочни избори, защото трябва да се направи служебен кабинет”, заяви Николай Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика