Бареков ще си партнира с бившия сръбски премиер Зоран Живкович

23983
Бареков ще си партнира с бившия сръбски премиер Зоран Живкович
Снимка: БГНЕС

Операция "Чисти ръце" ще започне отзад напред с главните секретари и вътрешните министри. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, предаде БГНЕС.

Политикът и журналист даде съвместна пресконференция със Зоран Живкович, бивш министър-председател на Сърбия и настоящ лидер на партия "Нова странка", при който е проведена операция "Сабя" срещу организираната престъпност.

Бареков заяви, че общото между двете политически сили е голямо. Имаме еднакво виждане за проблемите, пред които са изправени България и Сърбия. Те са свързани с безработицата, ниските доходи и "библейската корупция", каза политикът и журналист.

"Европейският съюз не може да бъде лекарство и панацея, но е една възможност. За съжаление България не се възползва засега от тази възможност", констатира той.

Бареков представи своя гост и резултатите от операция "Сабя", при който са осъдени 5000 души, заловени са тонове наркотици. Той цитира и една интересна история, разказана му от неговия гост. "Само 1 месец след тази операция, той остава без охрана, защото се отказва от нея. Пита полицията има ли опасност за живота му, а тя му отговаря, че за вас няма опасност, защото криминалните престъпници вече знаят, че има правила и когато нарушават закона, ще бъдат санкционирани, ако ги хване полицията", заяви Бареков и веднага добави, че има едно но: престъпниците няма да простят на политик, който се опита да ги рекетира и да дели бизнеса с тях.

От своя страна Зоран Живкович заяви, че проблемите на Балканите от векове са сходни. "Имаше и щастливи времена, но през повечето години имахме проблеми. Социалното положение е тежко, безработицата е голяма, младите сърби и българи бягат в чужбина", каза той. Живкович посочи, че както северозападната част на България се обезлюдява заради бедността, същото се случва и в Североизточна Сърбия.

Според Живкович, корупцията става част от живота. "Политическите елити" и в България, и в Сърбия се стремят да сложат едва ли не корупцията като част от Конституцията. "Това не трябва да се случва заради гражданите на България и Сърбия", подчерта бившият премиер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика