Бареков започна "Чисти ръце" с раздаване на сапунчета

28271
Бареков започна "Чисти ръце" с раздаване на сапунчета
Снимка: БГНЕС

С раздаване на сапуни на депутатите премина внасянето на законопроекта "Чисти ръце" от "България без цензура" в парламента. Лично лидерът на партията Николай Бареков реши да се прояви като хигиенист и даваше ценните калъпчета.

Новоизпеченият политик разясни и какво представлява "Чисти ръце". Законът за "Чисти ръце" предвижда проверка на цялото финансово и имотно състояние от последните 10 години на висши политици и управляващи. Бареков иска обаче да има шанс за отзоваване на депутати и общински съветници.

Философията на закона е - няма значение какъв влизаш, може да си и беден, и богат, и красив, добре облечен - въпросът е как ще излезеш. Благодарен съм на колегите, които подкрепиха този законопроект, писан от юридическия екип на "България без цензура", заедно с участието на квалифицирани български юристи и депутати, които в предишни парламенти са правили подобни опити. Това е първият законопроект, засега в началото зад него застават народните представители Румен Йончев, Светлин Танчев и Георги Марков. Надявам се в рамките на днешния, а и на утрешния ден, да има още депутати, които ще проявят интерес към него. Ако се установи несъответствие в доходите на народните представители, административният акт е комисията да сезира прокуратурата, продължи Бареков.

Има обаче други проблеми, които изискват промени в Конституцията. Как, например, да отзоваваме народен представител от парламента, ако видим, че този човек забогатява драстично на гърба на хората, как да разпуснем общински съвет, ако той е влязъл в сговор с местната мафия, запита лидерът на "България без цензура". Ето, тук ще очакваме следващия парламент, в който ще имаме сериозно присъствие и ще водим разговори заедно с нашите партньори за създаване на конституционно мнозинство за тези промени в българската Конституция, категоричен бе той. За да може този закон "Чисти ръце" да добие доста по-сериозен вид, отколкото е в сегашния вид. Сега е прекалено изискан за разюзданите нрави в българската политика, заключи тойБареков.

По-късно, на брифинг на ръководството на "България без цензура", Бареков бе придружаван от Росен Петров и Ангел Славчев, депутатът Румен Йончев оповести внасянето на законопроекта, наречен "Чисти ръце" и подчерта, че следващата битка е на медиите, за да се упражни натиск върху политиците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика