Без изненади в евролистата на БСП, Станишев начело

26812
Без изненади в евролистата на БСП, Станишев начело
Снимка: БГНЕС

Въпреки че „червената” евролиста все още не е представена официално и това няма да се случи на конгреса на БСП в събота, в подредбата й не се очакват изненади. Първото място в нея ще заеме Сергей Станишев, съобщава Дарик радио.

Според сметките на „Позитано" 20, втора в листата ще е Илияна Йотова, трети - Георги Пирински. На четвърто място се очаква да бъде Петър Курумбашев, а на пето - Достена Лаверн. Курумбашев и Лаверн ще бъдат кандидатите от гражданската квота.

Съгласието в КСНС е добър знак за държавата, казва Станишев

Становището на Консултативния съвет по Национална сигурност беше прието действително с широко единодушие. Това е добре за държавата, ...

Шестото място е предвидено за коалиционния партньор партия „Български социалдемократи" с лидер Георги Анастасов, който се очаква да посочи Светлина Йолчева. Този ход на Станишев цели да предотврати евентуалното присъединяване на „Български социалдемократи" към формацията на президента Георги Първанов АБВ, коментират социалисти.

Според разчетите на ръководството на партията първите шест места са избираеми, като при успех на някоя от малките партии е допустима загубата на едно от тях.

Въпреки че Деница Караджова води сред номинациите, Станишев смятал, че тя е полезна в парламента в България и още мислел как да постъпи.



От ЕНП ровят докрай за европейските пари на Моника Йосифова

Европейската народна партия поиска допълнителни разяснения за това как Моника Йосифова, съпругата на лидера на Партията на европейските...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика