Без особени очаквания преди заседанието на КСНС

3709
Без особени очаквания преди заседанието на КСНС
Снимка: БГНЕС

Знаете откога искаме да се случи това обсъждане. Темата за бежанците беше многократно обсъждана в Европа и България трябваше да бъде там със своята позиция, а не постфактум да обсъжда какво са решили началниците. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков преди началото на заседанието на КСНС при президента Росен Плевнелиев, което е свикано във връзка с „променилата се геостратегическа ситуация“, предаде БГНЕС.

Миков не очаква нищо особено от днешната среща. „Очаквам президентът да изпълни задължението си да свиква по-редовно КСНС, не очаквам нещо особено”, каза той.

И при президента, и в парламента ще се обсъжда реформата в МВР

Полицейските бунтове от миналата седмица ще са обект на изслушването на политическото и професионалните ръководства на МВР от парламент...

За разлика от предишните пъти, когато държавният глава свикваше КСНС, днес пред президентството няма протести.

Навлизане в президентството своите очаквания от срещата споделиха и други политически лидери. Красимир Каракачанов се надява при Плевнелиев да бъдат обсъдени реалните проблеми на националната сигурност, а не да се говори за „хибридни войни и други измислени понятия“. Волен Сидеров от Атака се обяви за единствената опозиция. „Тук отново ще бъда опонент и ще бъда опозиция, и ще кажа, че тази геостратегическа линия, която се води от българското управление е грешна”, каза той. Сидеров даже реши да сподели какво щяло да се промени в България, ако той стане президент: ""Ако аз съм президент или премиер, руският газ ще е много по-евтин, енергийните проекти ще се реализират, ще има работни места, ще има пазар за българските стоки в Русия и ще бъде затворена границата за пришълци". Лидерът на "Атака" счита, че Плевнелиев свиква КСНС заради американците, които така му казали.

Министърът на отбраната Николай Ненчев отказа да коментира дали неговият статут като министър от Реформаторския блок (РБ) в правителството на Борисов е застрашен. Той се извини, че закъснява за срещата, но след като му бе посочено, че има още достатъчно време за да отговори на журналистическите питания, Ненчев каза: „Какъв беше въпросът за РБ? Това ще се реши в рамките на РБ, нямам очаквания, имам отлична комуникация с колегите. Започвам разговори в рамките на тази седмица с всички парламентарно представени сили-ще си говорим за програмата за развитие на отбранителните способности, ще си говорим и за други закони, които касаят конкретно министерството на отбраната”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика