Бивш шеф на НРС: Заплахата срещу Борисов е доста глупав пиар ход

6240
Бивш шеф на НРС: Заплахата срещу Борисов е доста глупав пиар ход
Снимка: БГНЕС

Това ми изглежда като един доста глупав пиар и може би дори не е ход на самия премиер. Това действие директно обвързва Бойко Борисов с Делян Пеевски. Така бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Димо Гяуров коментира темата със заплахата за убийство срещу премиера.

Нека разграничим заплаха от данни за покушение. Това, което се е случило с министър-председателя, е заплаха – действие да го изкара извън нерви. Борисов не е нито първият, нито последният премиер, който ще получава такива неща. Ако някой сериозно иска да направи покушение, дали ще се издава по такъв начин, попита риторично Гяуров в ефира на Нова телевизия. Той попита и дали става дума за куршум или патрон – ако е второто, има техника, с която може да бъде проследен произходът на барута. По думите на Гяуров категорично невъзможно е до бюрото на премиера да стигне непроверено такова писмо.

Заплашиха Бойко Борисов с убийство, премиерът отказа да коментира*

Анонимен плик, в който имало снимка на премиера Бойко Борисов, куршум и заплашителни послания, е бил получен в Министерски съвет. Започ...

Някой много тежко се опитва да ни заблуди, че има промяна в ситуацията в държавата, поясни Гяуров. Той добави, че подобни неща не се съобщават на медиите. Гяуров каза и, че искрено съжалил главния секретар на МВР Георги Костов и подозира, че самият той не си вярва на това, което каза пред медиите – за охрана от НСО на Пеевски. Възлагането на охрана е накичване с власт. Някой може би се опитва да изкара Пеевски важен – дано е това, а не да има истинска заплаха за живота му, коментира бившият шеф на НРС.

Някак изкуствено Доган и Пеевски сами се противопоставиха на Турция, каза още Димо Гяуров. Той отказа да коментира забраната за влизане на Доган и Пеевски на турска територия, както и прословутият списък със 136 кадри на ДПС, който Турция е съставила като инструмент на натиск. Нищо от това не е потвърдено, но се създаде обстановка на противопоставяне, подчерта Гяуров.

Друг бивш шеф на НРС, съден за присвояване на средства – ген. Кирчо Киров, беше категоричен, че обявеният за персона нон грата турски културен аташе Угур Емироглу е бил част от турското разузнаване. Този човек е има за задача да подготвя хора за влияние, сигурен е генералът. Той добави, че практиката за забрана за влизане на чужда територия е общоприета в дипломацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика