БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

6220
БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов
Снимка: БНТ/ Скрийншот

Аз, честно казано, бях забравил, че г-н Митов е заместник-председател на ГЕРБ, съвсем искрено ви говоря. Това е казал служебният премиер Димитър Главчев в интервю за предаването "Панорама" според новина, публикувана в сайта на БНТ днес (19 април).

"Мотивът ми да му предложа на него е, че от всички външни министри, които са през последните години били на този пост, познавам най-добре именно него", казва още Главчев според пуснатия фрагмент. Той е придружен с текст, от който става ясно, че цялото интервю с Димитър Главчев ще бъде излъчено в "Панорама" от 21 часа тази вечер.

БНТ "забрави" важната част

В пълното интервю обаче тази част липсва. В излъченото интервю водещият Бойко Василев задава въпроса: "Даниел Митов е заместник председател на ГЕРБ, от това по-партийна кандидатура - здраве да е?", на който служебният премиер отговаря:

"По-партийна кандидатура ще е, ако е председателят. Това е в рамките на шегата, разбира се. Аз заявих намерението и представих характеристика на правителството си като "политическо балансирано", което означава, че то трябва да има представители от различни политически партии. Повярвайте, много е трудно да се намерят хора, които не са политически обвързани за всички постове в правителството. Вчера в разговора си с Марк Рюте му обясних какъв подход съм приел и как се иска да бъдат непартийни кандидатурите, той възкликна и каза: "Е, откъде да намериш непартийни кандидатури". Повярвайте, не е лесно да се намерят непартийни кандидатури. Помъчил съм се за този период, в който трябваше да представя кабинет, мисля, че до голяма степен съм се справил. А то няма и други партийни кандидатури, така че балансът го няма."

Ключовият цитат, с който Димитър Главчев "съвсем искрено" споделя, че е забравил, че Даниел Митов е заместник-председател на ГЕРБ, въпреки огромната вероятност да е присъствал на националното събрание на партията, на което е избран Митов, е изцяло изчезнал. Още: Смяната на външния министър беше направена по най-идиотския начин: Румяна Коларова за рокадите в кабинета (ВИДЕО)

Вместо това служебният премиер обяснява, че е провел разговор с Бойко Борисов, за да го уведоми, че иска да смени Стефан Димитров и да сложи на негово място Даниел Митов. По думите му това е било наложително, тъй като при партийна кандидатура трябва да разговаря с лидера на съответната политическа сила.

Припомняме, че Главчев предложи на президента да смени външния министър Стефан Димитров с депутата от ГЕРБ по-малко от три часа, след като Бойко Борисов поиска нов човек да оглави Министерството на външните работи. Във вторник следобед пък последва ново предложение: земеделският министър Кирил Вътев да бъде сменен с Георги Тахов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика