Божидар Лукарски не смята да подава оставка

2368
Божидар Лукарски не смята да подава оставка
Снимка: БГНЕС

Лидерът на СДС Божидар Лукарски няма да подава оставка, обяви самият той пред bTV.

„Хората, които ме познават, знаят че съм доста твърд и това не е на дневен ред за мен. След вчерашната ситуация, особено след изпълнението на този пасквилен сценарий и опитът за разбиване на партията, казвам им на тези хора да не очакват да се откажа.(...) В момента няма алтернатива, защото уставът съвсем ясно казва как се взима оставката на председателя на СДС с две трети от списъчния състав на Националния съвет. Доста са далече от това число и затова беше и този сценарий", заяви Лукарски.

Циркът в дясно

Дясното е най-големият цирк в българската политика от години. Всички останали "пространства", въпреки че са доказали безспорния си вред...

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че не мога да се извиня от името на сценаристите, каза още той.

По думите му това е сценарий за разбиването на СДС и за края му:

„Сценарият с доста сериозен агентурен почерк, според мен съставен извън полето на партията, обслужва чужди интереси, тъй като беше явно, че вчера, освен че ще се гласува моята оставка, трябваше да се проведе и един политически дебат за бъдещето на партията.

Благодарение на този скандал в крайна сметка, независимо от това как е продължило събранието, с какви административни решения и т.н. , колко е легитимно и други подобни, които не ми се навлиза в подробности сега точно да тълкувам, този дебат не беше проведен.

Явно, че има хора и политически сили извън партията СДС, които се страхуват от тази линия, която аз прокарвам, а именно тенденция за едно бъдещо обединение на принципа на консервативно-патриотичните идеологии”.

Бой на заседанието, на което СДС решава бъдещето си

Бой, обиди и скандали - така започна драматичното заседание на Националния съвет на СДС в "Красно село", на което трябва да се реши съд...

Лукарски допълни, че вчера е трябвало да се води дебат за политиките и да се говори за бъдеще с патриотични и консервативни организации. Той каза, че изключва съюз с Да, България и Зелените, а ДСБ, след като са си направили коалиция, са се изключили сами.

„Видях и сутрешната изява на господин Радан Кънев. Виждам сериозна комуникация между този сценарий и определения от типа на „Лукарски води партията към фашизъм и т.н., доста силни определения. Явно някои хора доста са уплашени от потенциалната сила на един такъв хипотетичен съюз".

Мутри вчера не е имало, обясни той.

„Имаше охранителна фирма, която има лиценз, защото очаквахме такъв цирк. В интерес на истината чак такъв цирк не очаквахме. Вътре в залата имаше доста сериозна агитка, включително и от роми. Имаше лица от ромски произход, които по даден знак освиркваха, викаха, скандираха. Те не са членове на СДС, никой досега не ги е виждал, не са и членове на Националния съвет”, каза Лукарски.

"Няма лошо да има роми членове на СДС, в Изпълнителния съвет имаме даже такъв господин. Видях един от водачите им, един известен кръчмар от Сопот, бащата на Георги Пилев от хората на Емил Кабаиванов, член за съжаление на Изпълнителния съвет. Той водеше тази агитка основно".

"Сини" активисти: Мутри на Лукарски не ни пускат на НС на СДС

Започва Националния съвет на СДС, който трябва да реши дали лидерът на партията Божидар Лукарски, ще бъде отстранен от поста му. В мом...

Тяхното действие и тяхната роля също е сериозно отразена в този сценарий, обясни Лукарски:

"Сценарият е трагичен по-скоро и е наистина сценарий за разбиването на СДС. Има конкретни моменти, в които Кабаиванов кога взима микрофона, кой кога скача, грабва микрофона, взема думата, чух смехотворни твърдения от страна на господин Кабаиванов, на който явно напоследък да лъже му е доста голямо хоби, че хората от варненската организация, хората, които сме подкрепяли, били подхвърлили този сценарий.

Да де, ама той се би като матрос на амбразурата да го скрие и да го скъса, същият този господин Кабаиванов. Към момента, в който този сценарий в тази батална сцена беше изваден, господата от т.нар. превратаджийски екип вървяха едно към едно по него и бяха изпълнили неговата първа страница с абсолютно конкретните действия, които са отразени в него. Така че, крадецът да вика дръжте крадеца, не е некоректно, а е една сериозна манипулативна лъжа”, допълни председателят на СДС.

Извънпартийни интереси стоят зад този сценарий, категоричен беше той.

"Има доста хора, включително в управляващата коалиция в момента, които не биха искали такъв съюз да се състои, защото такава евентуална формула, за която аз говоря, би застрашила доста интереси електорално".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика