Бойко Борисов определи като фалшива новина приписваната му афера с манекенка

40151
Бойко Борисов определи като фалшива новина приписваната му афера с манекенка
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов определи като "фалшива новина" приписваната му афера с манекенката Борислава Йовчева. "Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори", отговаря министър-председателят на зададени въпроси от страна на журналиста Сашо Диков.

Припомняме, че в социалните мрежи се разпространява видеоклип, публикуван от инициативата "Да спрем разграбването на България", в който името на Бойко Борисов се свързва с луксозен имот в Барселона и афера с манекенката Борислава Йовчева, сестра на футболиста Станко Йовчев.

Бойко Борисов: България всички я хвалят в момента

„Фактът, че две седмици след изтичането на нашето председателство, днес в Лондон отново всички сме на темата Западни Балкани, е з...

В ефира на предаването "ЕвроДиков" по телевизия Евроком Сашо Диков изчете зададените от него въпроси до Борисов. Става ясно, че премиерът отхвърля и твърденията, че има или е свързан с луксозна къща в Барселона. Той е категоричен, че не познава въпросната Борислава Йовчева и че няма дете от нея, каквито множество спекулации се появиха в публичното пространство. Борисов заявява, че фалшиви новини не коментира, тъй като тази с приписвания му гръцки остров му е като обеца на ухото.

Участвам в управителния съвет на едно сдружение с идеална цел, което спонсорира баскетболния отбор "Левски Лукойл". Това заяви бизнесменът Александър Чаушев, който призна, че е собственик на къщата в Барселона, в която се твърди, че живее Борислава Йовчева. "Собствеността на къщата в Барселона е моя. Всичко е законно и по най-перфектния начин е направено. Гарантирам, че са платени данъците и няма престъпление. Платил съм си всяка една стотинка", коментира Чаушев. Не мога да коментирам кой живее в къщата. Не искам да се замесвам в жълто-кафяви публикации. Имотът е придобит по законен път, поясни още бизнесменът. Той определи разпространеното от анонимната инициатива "Да спрем разграбването на България" видео като "навързани глупости".

"Аз нямам какво да добавя, освен всичко това, което сте чули по аферата "Яневагейт". Владимира Янева сподели обстоятелството, че премиерът Борисов е купил на своя близка до сърцето му дама къща за близо 1 млн. долара и че има дете от нея, коментира и съдия Румяна Чаналова в ефира на предаването.

Безспорно е, че компания на г-жа Йовчева съществува, която после минава при баща ѝ и се увеличава капиталът ѝ до 2 млн. евро. Тоест тези пари някой ги е дал, каза журналистът Мирослав Иванов, автор на блога "Финансови смислици". По думите му става дума за класически случай за регистрирана в Кипър компания. Регистрирана е компания с абсолютно номинален собственик, зад който стои реално друг. За службите у нас няма проблем да разберат кой стои зад тази фирма, поясни още Иванов.

Предисторията

"Къщата в Барселона" и "манекенката в нея" пак подгониха Бойко Борисов

Споменът за "Двете каки" от т.нар. афера "Яневагейт" отново изплува – този път в социалната мрежа Facebook, където нова инициатив...

Споменът за "Двете каки" от т. нар. афера "Яневагейт" отново изплува – този път в социалната мрежа Facebook, където нова инициатива, наречена "Да спрем разграбването на България", пусна материали за премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Конкретно историята касае манекенката Борислава Йовчева, като нейното име е свързано със следните реплики по адрес на Борисов от разговора между бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова: "Факт е, че към определени жени има и положително отношение – от тия, с които е бил. Така е. Сега има една, на която ѝ купи къща в Барселона за 1,5 млн. евро".

По темата за къщата в Барселона, Борисов говори преди почти година пред Сашо Диков и коментира по следния начин: "Ако я намерят (бел. ред. - къщата в Барселона) – да я вземат". Сега инициативата "Да спрем разграбването на България" обвързва Йовчева, която е сестра на футболиста Станко Йовчев, с Бойко Борисов. Инициативата разпрати до медиите документи и разказ по тях, според който Йовчева и родителите ѝ живеели за постоянно в Барселона. На адрес ул. "Францеск Ривалта" 8 в Барселона били регистрирани две фирми - Ema BGS SL и Numin Invest SL, с активи на обща стойност 5 млн. евро, казват от новата инициатива, питайки кой осигурява тези средства, като твърдят и, че въпросните компании се контролират от лица, които можело да бъдат свързани с Борисов.

Иначе анонимната инициатива "Да спрем разграбването на България" посочва регистрираната в Кипър компания Palms Enterprises, която се управлявала от Христов посредством пълномощно от собственика по документи Никос Михайлидис, като основен управляващ на Ema BGS. Чаушев пък бива посочен от "Да спрем разграбването на България" като човека, контролиращ Numin Invest SL - нещо, което той не потвърди пред "ЕвроДиков".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика