Бойко Ноев: Правителството трябва да преосмисли, това което се случва в отношения ни с Турция

2212
Бойко Ноев: Правителството трябва да преосмисли, това което се случва в отношения ни с Турция
Снимка: БГНЕС

Предстоят важни дни и правителството трябва да преосмисли, това което се случва в нашите отношения с Турция. България трябва да предотврати въвличането ѝ в тази черна дупка. Да предотврати проникването на заразата, на това което се случва в Турция в нашата страната.

Това заяви дипломатът и бивш министър на отбраната Бойко Ноев.

Според него страната ни трябва да изгради нова мощна граница – политическа, икономическа, физическа и граница против "Аллах Акбар".

Обама предложил на Ердоган помощ в разследването на метежа

Американският президент Барак Обама днес проведе телефонен разговор с турския си колега Тайип Ердоган, по време на който са обсъдили си...

Ноев припомни пред Нова телевизия, че "турският посланик, който има способността да произвежда загалвия, заяви, че ислямски училища в България проповядват тероризъм. Къде са нашите служби, защо посланикът го казва това?"

Той отбеляза, че под инерцията на едни традиционни връзки, много българи имат роднини там, има български граждани. Държавата има отговорност към тези граждани. Ние сме длъжни да им осигурим европейско, а не анадолско бъдеще.

Според Ноев предстоят няколко групи неща, които трябва да бъдат направени: външно-политически – трябва да изнесем тази загриженост в ЕС. България не може сама да се справи с Алах Акбар. Друга мярка според Ноев е ограничаване на огнищата на разпространение на радикалния ислям.

По думите му спешно да приеме законодателство както Австрия и Италия, където се регулира проповядването на Корана това да става само на официално приетия език в страната.

"Имаме политика за формата и размера на краставицата, но нямаме политика за "Алах Акбар."

Няма непосредствени рискове за страната ни след напрежението в Турция

Няма непосредствени рискове за страната ни заради ескалацията на напрежение в Турция, заяви заместник вътрешният министър Филип Гунев. ...

Ноев препоръча Бойко Борисов да предприеме иниициативата по този общ европейски въпрос.

Бившият военен министър изключи Турция да е военно враждебна, но допълни, че по време на преврата не се е знаело кой управлява F 16: "Ако самолет с Алах Аквабр политне към американски самолетоносач Америка ще има голям проблем."

Бойко Ноев коментира и поведението на настоящия министър на отбраната:

"Неистовата страст на министърът на отбраната да се купуват кораби граничи с… да не използвам лоша дума. Това е прахосничество, когато нямаме сухопътни войски. Министър-председателят също трябва да застане на висотата на своята отговорност. България ще похарчи едни пари, за които горещо ще съжалява."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика