Борисов: Друга алтернатива освен ГЕРБ няма, никой не е правил повече

18405
Борисов: Друга алтернатива освен ГЕРБ няма, никой не е правил повече
Снимка: БГНЕС

Това беше един успешен мандат и ни се падна да управляваме в най-тежкото време за света, най-тежката финансова икономическа криза. Успяхме да удържим. „Цели държави катастрофираха – Италия, Испания, Гърция. С тази крехка икономика успяхме да задържим финансово стабилна България, да я извадим от дефицит.

Държат ни с тефтерчета и бири в обяснителен режим. Това време приключи, никой не е правил повече от нас, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред делегатите на отчетното-изборно събрание на партията, предаде БГНЕС.

От ГЕРБ откриваха автомагистрали, а сега - нищо, смята Жозеф Дол

В България, когато управляваше ГЕРБ с правителството на Бойко Борисов, се откриваха линии на метрото, автомагистрали, усещаше се динами...

„За годините се направи много и в съдебната система. Може да се направи още. Трябва всячески да се опитваме да помагаме на институциите. Има политически начин, закони, дебат, с който когато трябва, да го правим в парламента. Със съдийската гилдия партията влизаше в пререкания и това не донесе нищо добро. Трябва да подхождаме с уважение към институциите, на базата на закона да отрегулираме така системата, че да падне мониторинговият механизъм”, заяви още Бойко Борисов.

Друга алтернатива освен ГЕРБ няма, запомнете го и го вижте, обърна се Борисов към делегатите в НДК. Нали разбирате, щом червените социологически агенции дават, че сме на кантар, това е гарантирано с 3-4%, че ГЕРБ води. Затова сега казват, че АБВ щели да им вземат от гласовете, заяви Борисов и отново отбеляза, че досега е спечелил всички избори срещу Сергей Станишев.

Вече има багери на дюните, а аз ги спрях за три часа. Да им е честито на еколозите. Аз ги чувах еколозите, аз налагах мораториуми. С ръчички чистихме археология, една година щъркелчетата чакахме на гара Яна, за да може да мине магистралата. Ще ми карат, че злорадствам, но действително злорадствам, искам да им е мъчно за мен, каза Борисов, обръщайки се към еколозите.

Призовавам ДПС да спрат да се разиграват с етническата карта. „Ще има много тежки още един-два месеца, докато победим през май. Тогава вече страхът в хората ще почне да преминава. Сега е тиха ярост, защото има страхливи хора. Десетки хиляди всяка вечер минаваха по улиците на София. Те не са станали по-доволни. Това рано или късно ще избие. Напрежението в страната витае. Затова се опасявам с разиграването на етническата карта”, посочи Борисов.

„В ГЕРБ има много български мохамедани и когато някой хвърли камък по църква или джамия, за мен е едно и също. На Балканите това е все едно да си играеш с динамит”, обясни той.

Преизбраха Борисов за председател на ГЕРБ, той предложи кои да го заместват

Делегатите на ГЕРБ избраха за зам.-председатели на партията кметът на София Йорданка Фандъкова, досегашният зам.-председател Цветан Цве...

Във връзка със заловените бюлетини в Костинброд Борисов каза: „Какво пречеше на ДАНС да пусне проследяване и да проследи целия процес за бюлетините в Костинброд. Сега не могат да намерят кой свали ГЕРБ. Чул съм поне 20 души, че са свалили ГЕРБ”.

Борисов се обърна към членовете на изпълнителната комисия на ГЕРБ, всеки един да публикува на стените си в социалната мрежа във Facebook какви ангажименти са поели. Делегатите на ГЕРБ избраха 11-членна Изпълнителна комисия на партията. В нея влизат председателят Бойко Борисов, тримата му заместници Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова.

Това, което ни казва г-н Дол е важно да го прозрат и нашите приятели, и всички, които имат претенции да са политици в България. Да видим как управляват в Европа, дори и най-яростните опоненти там използват политически средства и изрази и цивилизовано отношение.

Политическият опонент там е опонент, не е враг, който трябва да го окаляш с всички възможни средства, опорни точки и черен пиар. Искам да благодаря на Иво, шеф на софийската организация на СДС и до ден днешен сме работили при Фандъкова, благодаря му, че е тук, защото на такива седесари хората ще им дадат и гласове. С него сме доказали, че можем да работим и в София, и в цялата страна, продължи Борисов.

Благодаря на тези, които представиха репресираните в България, на Евгени, на Едвин Сугарев. Това са хора, които отпреди 24 години се борят в център-дясното пространство. И неслучайно Георги Марков им каза, че не ГЕРБ уби СДС, а Иван Костов уби СДС - със създаването на ДСБ и вчера с изказването си преди нашия конгрес, заяви Борисов. Той добави, че от Костов е чул най-големият комплимент за него и за ГЕРБ, че ГЕРБ не може да се разбере с никого.

Сестрата на Борисов: Още хора ще предадат ГЕРБ

Още хора ще предадат ГЕРБ. Очаквам да има още предателства в партията. В ситуацията, в която е поставен, очаквам да се случват подобни ...

"Всъщност какво най-много плаши българския народ – статуквото, партиите на прехода и задкулисието. Има ли нещо по-голямо от задкулисието да станеш почетен председател на една партия. Има ли по-голямо задкулисие да си мандатоносител на БСП, а да не ставаш премиер, да сложиш някой, който взема решение вместо тебе. Това е задкулисие. Задкулисие е да направиш лаборатория по политика, да извикаш лидера на реформаторите Кънев и до него да сложиш вицепремиера на ДПС – Йовчев. Това е задкулисие, подчерта Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика