Борисов е поискал от Ципрас осигуряване на коридор за транзитни превози

3192
Борисов е поискал от Ципрас осигуряване на коридор за транзитни превози
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с гръцкия си колега Алексис Ципрас по повод проблемите по българо-гръцката граница, предизвикани от протестите на гръцки фермери.

"Премиерът Борисов посочи, че близо 1800 камиона изчакват от двете страни на границата заради блокадите на пътища на гръцка територия, в резултат на което търпят огромни загуби и санкции. Той подчерта, че вътрешни проблеми не трябва да се превръщат в повод за нарушаване на правото на свободно движение на хора и стоки и призова министър-председателя Ципрас да бъдат предприети мерки, включително чрез осигуряване на коридор за транзитни превози", съобщават от правителствената пресслужба.

Блокадите по южната ни граница продължават от дни. По-рано днес и външният министър Даниел Митов коментира темата.

Гръцки фермери отново излязоха на протест

Стачкуващи са блокирали отново пътя преди гръцкия пункт Ексохи. Движението през ГКПП Илинден – Ексохи ще бъде преустановено за ...

„Намесили сме се вече. Българският посланик в Атина се е срещнал на съответните нива с всички хора, от които зависи евентуалното решаване и подобряване на ситуацията. Получили сме уверение за съдействие, както и в момента подготвяме съответна комуникация, за да поискаме и намесата на Брюксел, ако се налага", заяви Митов.

Междувременно от Агенция "Пътна инфраструктура" предупредиха шофьорите, на които през следващите дни им предстои пътуване към Гърция, внимателно да планират маршрутите си.

Очаква се на 4 февруари – четвъртък, в съседната ни държава да има обща национална стачка и това да възпрепятства преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика