Борисов не иска международни заеми за бежанската криза, поздрави всички за изборите

5746
Борисов не иска международни заеми за бежанската криза, поздрави всички за изборите
Снимка: БГНЕС

Категорично не съм съгласен да вземаме заеми от международни финансови институции, за да се справяме с бежанската криза. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция след лидерската среща на Западните Балкани в Брюксел, показана от БНТ.

Борисов обясни, че няма да коментира други теми и оставя думата на другите премиери. Той само уточни, че в рамките на ЕС има достатъчно инструменти за финансиране. Твърдо съм за Маастрихтските критерии – да няма повишение на бюджетен дефицит, подчерта премиерът.

Полицията в Кьолн успя да удържи и не допусна кърваво меле

Полицията в големия германски град Кьолн прибегна до водни оръдия, за да удържи неонацистка демонстрация, насочена срещу имигрантите в ...

Питам и колко имигранти може да приеме ЕС? САЩ казват още 10 000, колко в крайна сметка – милион, два, пет, десет, зададе въпрос българският премиер. След като така драматично сме в Брюксел сега, нека вземем ясни решения, посочи Бойко Борисов. И отказа да отговаря на въпроси на чужди медии, зададени на английски език.

Резултатите от изборите

„Местната власт е изключително важна, защото помага за по-добрия начин на живот чрез еврофондовете и инвестиции. Искам да поздравя „колегите от ГЕРБ”, общинските съветници и кметовете, които победиха на първи тур. Поздравявам колегите от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ. Представянето на БСП и ДПС е достатъчно силно, за което ги поздравявам. Заслужават да им обръщаме повече внимание като опозиция, да им чуваме гласа – нека сме по-смиерени в парламента. Тези избори показаха, че по-добро не може да се случи”, каза премиерът. Той изрази задоволство и за резултата в Хасково, където ще има балотаж.

За референдума Борисов изрази надежда, че парламентът ще вземе решение в полза на електронното гласуване, като даде пример, че и децата имат телефони и таблети.

Чешкият президент смаза от критики Меркел и ЕС

Ангела Меркел демонстрира фалшива хуманност. Европейският съюз решава мигрантския натиск по един срамен начин, а Върховният комисарят з...

За купуването на гласове аргументът на премиера беше, че след като ГЕРБ бие с толкова голям резултат, няма какво да се говори за нагласяване на вота. За финал той прати поздрави на Кольо Колев, който „преди две седмици се занимавал с него”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика