Борисов: Няма да свалям правителството, ротация няма да има (ВИДЕО)

8918
Борисов: Няма да свалям правителството, ротация няма да има (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. Той посочи, че не си представя деня след 8 месеца, когато ще се ротират с ПП-ДБ. 

Борисов обаче каза, че няма да сваля това правителство. "Аз няма да сваля правителството- Няма. С всичките си действия досега показахме абослютна стабилност. То съществува благодарение на нас", добави Борисов. Той заяви, че ПП-ДБ плашат, че ще падне правителството. "Ако искате служебно правителство на Радев - свалете го", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Според него трябва да се отговори на въпроса защо ГЕРБ се е съгласила на всичките им условности. "За да има правителство. Това не се отчете. Счита се, че на нас някой ни бил дал. Ние нищо не сме искали, нищо не сме получили. Нашето право идваше от изборите", добави Борисов. 

Той заяви, че вчера за пръв път е видял Лена Бориславова. "Разбрах истинските намерения да управляват държавата еднолично, както парламента, както законодателната власт, регулаторните органи. С 36 депутата - всичко, което може", каза Борисов.

Той отбеляза обърна внимание, че споразумение няма. "Най-правилното е да се подпише споразумение, което да ни придържа към него. Те правят всичко, което Делян Добрев предупреждаваше. Видяха, че са в изолация, видяха, че другите партии не ги искат. Денков твърдеше, че ще работят с всички партии. Сега, когато те не ги намерят, а ние ги намерим - изведнъж става плаващо мнозинство", добави Борисов. ОЩЕ: Петков: ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства

Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че обявеното в изнесения запис от Радостин Василев от Националния съвет на "Продължаваме промяната", се случва. "Те в момента правят точно, което е в записа. Министри, техните заместнки-министри, поголовна смяна в министерствата, съответно в агенциите, които изцяло контролират. Сега искат и регулаторите. Говорих с Христо Иванов - малко им било времето седем дни. Вече месец и половина, откакто е правителството, механизми нямаме. Те само назначават навсякъде своите хора. Дори за еврокомисар. Те нямат политическо семейство. Предлагат и еврокомисар. Те искат всичко", каза още лидерът на ГЕРБ.  ОЩЕ: Официално: Лорер ще е едната кандидатура на България за еврокомисар (ВИДЕО)

"Те с цялото си действие се стараят да спечелят служебно местните избори. Надявам се да осмислят и те своята позиция, защото ние като жертвени агнета няма да стоим. Чухте ли заплаха в моите думи?", каза той. Борисов определи думите си като загриженост. 

Борисов обърна внимание, че страната ни не е взела парите по Плана за възстановяване, законите не са гласуване. "Виждате ли за какво се разправяме - за постове. Кой да стане шеф на ДАНС - техният депутат Петър Петров", обясни Борисов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът "Главчев" краде 100 млн. лв. от пенсиите: ПП-ДБ иска извънредно заседание на парламента

Бивш здравен министър обяви, че ще съди "Капитал"

Нанков: Откакто ГЕРБ не е на власт, пътищата не се поддържат

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика