Борисов предупреди, че кампанията е свършила: Всички ще забравят за обидите при катастрофа в "Запорожие"

3054
Борисов предупреди, че кампанията е свършила: Всички ще забравят за обидите при катастрофа в "Запорожие"
Снимка: "Фейсбук" Бойко Борисов

Продължавам да считам, че някоя сутрин може да осъмнем с тежка катастрофа в региона. Имам предвид „Запорожие“. Тогава много бързо всички ще забравят какво сме се обиждали, защото това е тема номер едно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю, излъчвано във "Фейсбук" профила му.

Според него предвид заплахите трябва да имаме гъвкаво правителство и парламент. "Те от тези въпроси избягаха. Точно казаха, че са против закупуването на военни самолети. Ние не можем да се сърдим на президента Радев, който е летец и сигурно си има предпочитания към марката самолет. Ние като правителство и като партия заедно с нашите приятели от СДС сме категорични, че втората част от ескадрилата, трябва да е такава, каквато е първата", заяви той. 

Борисов коментира и избора на "Продължаваме промяната" да са конструктивна опозиция, като каза: "От всичко, което сътвориха, това им е най-добрият вариант. Абсолютно ги разбирам". Той заяви, че не им предлага коалиция, нито, каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата. 

Той предупреди „Продължаваме промяната“, че предизборната кампания свърши и ГЕРБ могат да четат цифрите. Борисов коментира и отказа на „Продължаваме промяната“ да се коалират в парламента с "Демократична България" и напомни, че в предишния парламент по лаборатории са купували депутати от ИТН. 

ОЩЕ: "Продължаваме промяната": Няма да влезем в коалиция на кражбата, но ще говорим с всички за политики

Борисов коментира, че е харесал слогана на „Демократична България“: "Нека разумът да надделее" и изрази надежда това да се случи. 

Той отговори на въпрос дали разумът включва коалиция с ДПС.

"ДПС е партия, която във всичките неща, които днес изброиха "Продължаваме промяната", ще ги подкрепи. Те са и за хората и за НАТО, и за ЕС. Като ги подкрепи -  това коалиция ли ще бъде? Коалиция съм заявил, че се прави само със сестрински партии от евроатлантическия блок. Нашата пъпна връв е свързана с евроатлантическите партньори", каза още Борисов. Той заяви, че контактната група ще отиде при всичките, включително и при ДПС. 

Борисов отново предложи лидерите да се дръпнат.

ОЩЕ: Борисов предложи отдръпване на лидерите и съгласие по определени политики

Лидерът на ГЕРБ уточни, че контактната ни група е от хора, които са се доказали пред нашите евроатлантически партньори. "Затова излъчихме само двама – Плевнелиев и Паси, като оставихме отворена вратата. Нормално е след избори всички да сме в различни настроения. Това, което изборите показаха е, че народът каза „Да“ на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сам", добави още той. 

„Кирил и Асен твърдят, че нямало значение какво мислят посолствата. Посолствата са преките избраници на политиката на съответната държава. Аз се съобразявам с партньорите си и в Брюксел и във Вашингтон или по-точно казано ЕС и НАТО. За тях тема номер 1 е войната в Украйна. Първата тема е запазването на евроатлантическата ориентация и пряко да подпомагане приятелите ни от Украйна, както прави целия демократичен свят", каза лидерът на ГЕРБ. Според него вторият важен въпрос за ГЕРБ е диверсификацията на ядреното гориво, петрола и газа.

Той разкритикува обаче поведението на Костадин Костадинов към медиите. „Против съм да се сатанизират хора, медии“, каза Борисов, но отчете, че поуките са за всички. Поводът за думите му проявата на лидера на "Възраждане" в БТА. Костадинов дори не започна планираната пресконференция, а поиска от залата да излезе представителят на "Дневник". Той определи медията, заедно с още няколко, като "американски радиоточки" и източник на "фалшиви новини".

"Разбирам, че е удобно да ни приписват „Възраждане“ като възможност“, каза Борисов, като по думите му те имат своите достойнства.

Всичко за преговорите за правителство - четете ТУК. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика