Борисов с първи думи за Алексей Петров, крие се зад миграцията

14429
Борисов с първи думи за Алексей Петров, крие се зад миграцията
Снимка: Колаж/Actualno.com

Съболезнования към близките на Алексей Петров и надежда, че извършителите ще бъзат заловени, изказа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Врачанско. Това са първите думи на Борисов след смъртта на някогашния му съдружник. 

Още: Имаше тясно затопляне на отношенията между Алексей Петров и Бойко Борисов: Цветан Цветанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Попитан как ще се приеме убийството на Алексей Петров в контекста на Шенген, Борисов отговори: „Когато преди 3 г. ви говорех за миграция, вие ме гледахте като какво ни говориш. Сега, когато стана основният проблем, защото австрийските медии дават всеки ден в България задържаните мигранти, изпуснаха границата, това е сложен процес. Прав е Радев, когато станах премиер, третия или четвъртия път, когато имаше 30 000-40 000 мигранти в България, това се хвърлихме здраво, затворихме границата, с външната ни политика с Турция, с огромната подкрепа на ЕК всички даваха България за пример, от пример, станахме за подигравка сега, подчерта Борисов.

Съболезнования към близките на Алексей Петров, да се надяваме както при предишните два атентата, ние задържахме тогавашните правителства извършителите. Пожелавам успех на тези, които разследват да свършат и този път тази работа, коментира Борисов.

Още: Решил е човекът – върнал се е: Бойко Борисов за Васил Божков

Спекула с горивата

Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето, когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки и това се дължи на монопол, на слаб контрол, правителството търпи големи критики, заяви Борисов.

Борисов добави, че при тази мека зима са се похарчили над половин милиард за зимно почистване. Ремонтират се отсечки за стотици милиони, пътят до Враца и Мездра ще стои още години затворен, допълни Борисов.

Съмнения за сглобката

Още: "Отговорите": С Емануил Йорданов, Светлин Тачев и Пламен Павлов (ВИДЕО)

"В момента еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри без да се коментира. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме", каза Бойко Борисов, като добави, че трябва да е ясно какво е накарало вътрешният министър да смени областни ръководители на полицейските структури.

За главния секретар на МВР

Това, за което говори Демерджиев, тези записи и нас ни тревожи, но в началото имаше една приказка ала-бала с президента, която услужливо я прескача. Защото този главен секретар е гласуван от МС, когато са били тези хора. Разбира се, че той не се справя. Ние оставихме държавата, излязла от мониторинга за организираната престъпност. Забравихме за поръчковите убийства, каза Борисов. Нулева миграция. Вече месеци наред границата не се стабилизира, упреците са ми много към управлението и чакам да мине ваканцията и на 1 септември да се видим, защото те ползват времето, като няма парламент и поголовно навсякъде сменят хора, коментира Борисов.

Делото за снимките и кюлчетата

Още: А дали Борисов и Пеевски казаха нещо за убийството на Алексей Петров?

Попитан за коментар на прекратяването на делото за златните кюлчета, Борисов отговори: „Като нямам кюлчета и си държа в нощното шкафче пари фалшиви, това две години, защото толкова е разликата между снимките. Чистачката един път да не е нещо мръднала по нощното шкафче, когато човек става сънен, ще се удари в шкафчето. Цялата тази пропагандна машина, истински се надявам господин Божков да е дошъл да си реши въпросите с правосъдието, ако е невинен да си изчисти името, ако е виновен, имаме съдебна система. Иначе никакво притеснение, защото от него, от хазарт, от подобни неща, това, което съм го коментирал, съм го казал и на прокуратурата на няколко разпита“, каза Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика