Борисов: Тази кампания ми е най-лесна, защото при Бойко нафтата беше 2 лв., а бензинът 2.20 лв.

7618
Борисов: Тази кампания ми е най-лесна, защото при Бойко нафтата беше 2 лв., а бензинът 2.20 лв.
Снимка: БГНЕС

Тази кампания ми е най-лесна, защото при Бойко нафтата беше 2 лв., а бензинът 2.20 лв. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Плевен по време на откриване на предизборната кампания. Той е водач на листите на ГЕРБ - СДС в 25-ти МИР София град и в 16-ти МИР Пловдив град Бойко Борисов. Заедно с него бяха водачът на листата на ГЕРБ - СДС в 15-ти МИР Плевен Пламен Тачев и втората в листата Деница Николова. 

"За първи път не можем да вкараме оптимизъм - толкова е счупена държавата", каза още той.

Борисов коментира обещанията за по-високи пенсии, като каза, че лесно се обещава, лесно се вдига, но трудно се работи и трудно се изкарват пари, за да се плаща.

Той определи кампанията като най-лесната за ГЕРБ. 

Още: България в топ 5 по инфлация в ЕС

"Те ви грабят директно от джоба с водата, нафтата, бензина, газа, метана. При Бойко нафтата беше 2. лв., бензинът беше 2.20 лв. При Бойко газа беше 35 лв., сега е 350 лв. Колко беше олиото? Колко беше захарта? Колко бяха основните продукти при Бойко?", каза лидерът на ГЕРБ.  По думите му хранителните продукти са най-високи благодарение на "Партията на промяната", ДБ и БСП. 

Той разкритикува предишната власт и за "Хемус". "Два часа не мога да стигна до Плевен и една от задачата е магистралата. Чудовищен трафик особено в дъжда, а тя щеше да е готова "Хемус". До Плевен щяхме да дойдем при нормално каране за час. Защо си го причинихме това като българи?", попита той.  Борисов отбеляза, че от ГЕРБ са оставили нарочна сметка 1 млрд. лв., за да достроят магистралата, а всъщност по думите му "най-голямата им гордост, че спряха "Хемус" и Русе - Велико Търново и хората се избиват.

Той нарече представителите на "Продължаваме промяната" "тези -  белите якички", а партията като "Партия на посредниците". Според него тя трябва да бъде побеждавана. "Те се борят всячески да влязат пак в управление, не защото могат, не защото нещо добро са направили. Ето това е промяната. Това е разликата", каза Борисов, посочвайки увеличените цени на основни стоки и храни. 

Борисов отбеляза, че над 4 млрд. са изтекли от България за пет месеца през посредници, което по думите му е по 30 млн. лв. на ден за посредниците. "Представете си по 30 млн. лв. да влизат в Плевенска област на ден, но българите седят, слушат им лъжите и не могат да повярват. Дори водещи журналисти казват, че това е дума срещу дума", каза лидерът на ГЕРБ. Той обърна внимание, че всеки ден, откакто Киро и Асен ги няма, цените започват да падат. 

"България единствена от всички европейски държави не беше отрязана след излизането на Великобритания от ЕС. Нещо повече, получи с 2 млрд. евро повече, отколкото предишния мандат. Това е благодарение на нас", каза Борисов. 

Той отчете, че по време на първото българско председателство на Съвета на ЕС са дошли всички европейски лидери от канцлера на Германия, през премиера на Великобритания до президента на Франция. 

"Бяхме добри, бяхме много добри. Издействахме си влизането в чакалнята на Еврозоната и приемането ни в Европейския банков съюз. Вие представяте ли си Томислав Дончев и Деница да отговаряха за Плана за възстановяване?", коментира той. По думите му докато Гърция и Румъния са си взели милиардите, България е получила нула от европейската солидарност. Според него става въпрос за лобизъм за частните интереси на бившите управляващи. "Неслучайно си докараха Gemcorp. От всеки литър нафта, бензин, 1.2 лв. заминават за Швейцария", каза още той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика