Борисов трябва да изчисти името си с истината за записа, смята политолог

3006
Борисов трябва да изчисти името си с истината за записа, смята политолог
Снимка: BGNES

Във връзка с разпространения запис, за който има подозрения дали премиерът Бойко Борисов не е притиснал "Еврохолд" за продажбата на ЧЕЗ , политологът Борис Попиванов коментира, че в интерес на Борисов е ”да се разкрие с максимална степен на достоверност точно за какво става дума, за да се изчисти името му от всякакви съмнения”.

"Компетентните органи би трябвало да се задействат и да изчистят името на министър-председателя. Средата в България е особена и това не винаги е опасно за едно управление.

Навсякъде другаде скандалите разклащат управлението, а при нас е обратното - стабилизират го и го държат в юмрук и откъсват вниманието ни от всичко друго, което се случва, а то е по-важно от записите, става дума за състоянието на страната след кризата с пандемията", обясни политологът пред БНР.

Борисов за записа: Няма лоша реклама, Божков да се връща в България и да плати на бюджета

Да се върне и да си плати парите, 700 млн. лв. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти атаките от страна Васил Божков и ...

"Политиката чрез фейсбук статуси не е истинска и не би могла да се уплътни като съдържание. Българските бизнесмени досега не са показали потенциал за самостоятелен политически проект. Не мисля, че този случай ще обърне тази вече установена и доказана тенденция". Това каза пред БНР политологът доц. Борис Попиванов във връзка със заявения политически проект на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Той припомни, че е имало много опити на едри бизнесмени да влизат в политиката със свои партии и те са се проваляли или преди да влязат в парламента, или след един мандат в Народното събрание.

"Божков е фигура, която не може дори да се завърне в България, а какво да говорим за това как в България ще се завърнат неговите идеи и планове", обясни политологът.

По думите на Попиванов т.нар. хазартен бос вече е подкрепял политически партии, както той сам твърди в статусите си във фейсбук: "Трябва да се има едно наум това, което друг обвиняем бизнесмен - банкерът Цветан Василев има като опит, и то е неумението и неспособността да повлияе на политическата сцена в България".

Притиснал ли е Борисов "Еврохолд" със силата на държавата, за да спре сделката за ЧЕЗ? (АУДИО)

Скандален аудиозапис беше качен в най-голямата платформа за видеосподеляне в света YouTube. Записът е на човек, който говори по телефон...

Политологът посочи, че дори кадровите смени в правителството не водят до някаква промяна, а целят "максимално запазване на статуквото" и добави, че умората и застоя в това управление на Бойко Борисов вече се чувства.

Той коментира и ситуацията в БСП: "Корнелия Нинова излезе с много амбициозна заявка да промени, да направи проветряване в БСП, да я обнови на всички равнища и това срещна много голяма съпротива в партията. ... На пленума в събота Нинова получи най-важното за нея - официално потвърждение, че ще има пряк избор на председател, но и точно кога ще се състои".

Политологът прогнозира, че Нинова е с по-високи шансове да спечели отново лидерското място в левицата, но уточни, че ситуацията е много динамична.

Напрежението в БСП може би е най-нормалното нещо в иначе ненормалния ни политически процес, коментира Попиванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Денков: В крайна сметка Нотариуса е бил „информатор“ на МВР

АКФ: В АПИ е назначен бивш директор на общинско дружество със съмнения за злоупотреби

Комисията "Нотариуса" в парламента приключи без финален доклад

Сергей Станишев се завръща в родната политика

Ветото на президента срещу Закона за инвестиците мина на комисия

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com