Бр. Аспарухов: Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си

3110
Бр. Аспарухов: Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си
Снимка: БГНЕС

Отдавна считам, че Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си, за да решат въпроса с „Ислямска държава”. Това каза ген. Бриго Аспарухов, бивш директор на Националната разузнавателна служба по повод на терористичните атентати в Париж, в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

„За съжаление това все още не се разбира от европейците, а и от американците. Русия направи своя ход и избор. Дали това е геостратегическа цел на Русия или използване на подходящ момент, но това е единственото решение – използване на обединени усилия”, посочи ген. Аспарухов.

Бриго Аспарухов: Чака ни нов вид война

Чака ни нов вид война, в която не знаеш откъде се стреля нито кого да предпазиш – това е философският смисъл на тези отвратител...

На въпрос дали се провали сигурността в Европа, той отговори: „Жестоката страна на тероризмът като явление е това, че той удря там, където обществото най-много го боли. Удря на места, които ще предизвикат най-остра реакция и Франция е показател за това. Мисля, че европейската система за сигурност, най-общо казано, има сериозно проблеми.

Правителствата, включително и българското, трябва да разберат, че единствената сила, която може да се противопостави на тероризма, са специалните институции. Ако не осигури тези институции, спокойствие и финанси, за да се справят с този проблем, ще берем много ядове”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика