БСП-Бургас иска Станишев за водач на листата за европейските избори

21748
БСП-Бургас иска Станишев за водач на листата за европейските избори
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев е събрал най-много номинации от проведените събрания на партията в община Бургас за листата за европейските избори, съобщи председателят на организацията Евгений Мосинов, предаде БГНЕС.

Общинското ръководство ще предложи два списъка с общо 54 номинации. В единият, с общо 15 имена, са включени бургазлии и членове на бургаската структура. От тях най-много гласове е събрала сегашният евродепутат Маруся Любчева. Местната структура й е дала много висока оценка, въпреки краткия й мандат.

Ние ще искаме поне една номинация от Бургас да влезе на избираема позиция, което за нас означава до седмо място, добави Мосинов.

В списъка влиза и областният лидер и директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Николай Тишев. Сред националните предложения, получили гласове на събранията в Бургас, са Димчо Михалевски, Георги Пирински, Георги Кадиев, Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и др. Номинации са имали и Ивайло Калфин – 4, както и една за Георги Първанов, но те са няма да бъдат включени, защото не отговарят на изискванията на партията.

В събота, 25 януари, ще се проведе конференция на общинската партийна организация на БСП в Бургас. Основната задача на конференцията е да направи анализ на подготовката за евроизборите и да извърши номинациите за националната листа. На нея ще присъства лидерът на БСП Сергей Станишев и организационният секретар Красимир Янков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика