X
 
 

БСП иска преразглеждане на икономическите санкции срещу Русия

1224 3
photo of БСП иска преразглеждане на икономическите санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС
С повече от 50 подписа внесохме в деловодството на Народното събрание проекторешение за отмяна на санкциите срещу Русия, обяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев, предаде репортер на БГНЕС.

„Доводите и мотивите, което сме записали, са икономически. Очевидно е, че както за България, така и за цяла Европа санкциите дават изключително лош икономически резултат“, обясни Кутев.

Борисов в отговор на Нинова: При този икономически растеж, не отива на БСП да говорят такива неща

"От техните въстания БСП и тази археология е била под земята. Не само 45 години назад, но и встрани са ни върнали. При този икономическ...

Според БСП санкциите вече са доказали своята неефективност и за това левицата настоява българският законодателен орган да се обяви срещу тях. Ако решението бъде прието, председателят Цвета Караянчева трябва да го обяви пред Европейския парламент и парламентите на другите държави членки.

„България не е нито първата, нито последната държава, която обсъжда подобно решение. До момента парламентите на две държави са приели такива – Франция и Кипър. В Словакия и Белгия пък такива се обсъждат. Тук не става дума за нищо изключително“, аргументира предложението Антон Кутев. Според опозицията страната ни има интерес от евентуална отмяна на санкциите срещу Русия, както и реципрочните такива срещу ЕС, защото цели сектори на икономиката ни губят от тях.

Според Валери Жаблянов предложението на БСП е продължение на цялостната политика на партията по този въпрос и следва общото желание за затопляне на отношенията между ЕС и Русия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  1 и 1.1 Това са си вашите факти - от Фактор !!!
 • митьо гестапото - пррофесор в библиотеларския изригна : 1 митьо гестапото - пррофесор в библиотеларския изригна : преди 2 месеца Профил на трол?
  'Заместник главният прокурор Иван Гешев се очертава като бъдещ главен прокурор на Република България. Той е единствен кандидат за поста, но получи единодушна подкрепа от Прокурорската колегия, от Камарата на следователите и в средите на полицията. Високо е и гражданското одобрение към дейността на Иван Гешев, свързана с арестите и завеждането на дела за корупция и незаконно обогатяване на предст виж още ›› авители на едрия капитал. И това едва ли е случайно - биографията на Иван Гешев в професионален план започва като оперативен работник в МВР, продължава като следовател и прокурор на ниски и средни нива, достигайки до сегашния ръководен пост. Така че той не само познава битката с престъпността на терен – с нейните трудности и тънкости, но е натрупал компетентност и професионален морал. Дългогодишната работа в системата му осигури приемственост и летящ старт като наследник на друг компетентен главен прокурор – Сотир Цацаров. Вярно е, че срещу кандидатурата на Гешев има и опозиция, но тя е малобройна и политически оцветена, тясно свързана с олигархични структури и неправителствени организации, издържани и зависими от чужди спонсори. За Гешев подобна протестърска опозиция отдавна не е проблем, а се оказа професионален и човешки комплимент. Имам основание за оптимизъм относно бъдещата работа на Иван Гешев като ръководител на държавното обвинение. Теорията на лидерството сочи различни типажи лидери. Сред тях има и такъв, който се появява в нужното време и на нужното място – обикновено в кризисен момент. Трябва да вярваме, че Иван Гешев ще е успешен лидер във време, в което имаме тежка криза на доверие в държавността и справедливостта, когато са нужни решителни действия срещу корупцията, беззаконието и престъпността – битова и криминална, а също и срещу опасностите пред националната сигурност. На тези предизвикателства Иван Гешев, изглежда, се готви да отговори с лидерски качества и визия. Но освен ситуационен, той има шанс да стане и трансформационен лидер в българската правосъдна система – ако формулира и отстоява собствена програма за безпристрастно и категорично противопоставяне срещу корупцията и престъпността. За връщане на силната и авторитетна държава. За справедливост и законност за всеки гражданин.'
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Няма ли някоя европейска лаборатория да провери библиотекарския за африканска чума - оказа се доста разпространено заболяване по свинете в БГ
  : 1 !
Последно в Актуално