БСП няма да подкрепи "Продължаваме промяната", Янев има резерви (ВИДЕО)

6371
БСП няма да подкрепи "Продължаваме промяната", Янев има резерви (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Оказа се, че БСП няма да подкрепи "Продължаваме промяната" в програмната декларация с приоритети, а "Български възход" имат резерви по документа. Това стана ясно на третата среща на "Продължаваме промяната" с парламентарно представените партии. 

Кристиан Вигенин от БСП заяви, че няма да подкрепи проекта на декларация, но потвърждават своята готовност да водят конструктивен диалог, който при определени условия би могъл да доведе до избирането на редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. ОЩЕ: Ето какво съдържа декларацията на ПП с национални цели

"България има нужда от редовно правителство и политическа стабилност. В същото време не може да се стремим към правителство заради самото правителство или заради властта, нито пък на цената на безпринципни компромиси, които от наша гледна точка биха сринали доверието в парламента и в политическата система като цяло", каза Кристиан Вигенин по време на срещата. 

Той обяви, че Изпълнителното бюро съвместно с ръководството на парламентарна група е разгледал проекта на решение за приоритетните цели и задачи пред 48-ото Народно събрание. "Оценяваме позитивно желанието на "Продължаваме промяната" да се създаде среда на диалог, включително като бъдат отразени някои от приоритети на партиите, в частност и на БСП. Нашето участие е израз на добра воля и желание да се намери изход от политическата криза. В същото време този процес не е и не може да се разглежда като процес на преговори за създаване на правителство или подкрепа за правителство, нито пък като изготвяне на съвместна управленска програма", добави Вигенин. 

Според него формулата за правителство на малцинството ще удължи политическата криза, защото ще го направи зависимо от случайни мнозинства. ОЩЕ: "Обичайните заподозрени" се отзоваха на срещата с ПП

От своя страна проф. Николай Денков заяви, че няма изненадана от представената позиция.

Той уточни, че уважават подхода на БСП и техните резерви. Стана ясно, че различията са по отношение на войната в Украйна и с изборния процес. 

Позицията на "Български възход" изрази Александър Николов. Той поясни, че партията на Стефан Янев има своите резерви по част от текстовете, като считат, че желанията в документа на фона на съществуващите реалности, са трудно осъществими. "До петък смятам, че ще може да изчистим своята позиция и да ви дадем повече конкретика по отношение на отделните текстове", заяви още Николов. 

"Основен приоритет на "Български възход" е именно съставяне на редовен кабинет, който да преведе страната през кризите, да отговори на очакванията пред гражданите и огромните предизвикателства, пред които сме изправени", добави още депутатът от партията на Янев.  Според него трябва не просто редовно правителство, а стабилно мнозинство. ОЩЕ: Денков: Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика