БСП с ултиматум към АБВ да се откажат от паралелната листа

19879
БСП с ултиматум към АБВ да се откажат от паралелната листа
Снимка: БГНЕС

Очакваме до началото на следващата седмица хората, обявили регистрирането на паралелна на БСП листа за предстоящите избори, публично и ясно да заявят дали са преосмислили своето поведение и ще прекратят ли всякаква регистрация на тази листа.

Ще пуснат запис за мен, който е монтиран в студио, казва Борисов

Утре се готвят да пуснат един запис, който е премонтиран в студия. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка ...

Това заяви Мая Манолова, член на ИБ на БСП и замесник-председател на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Правим го заради отговорността, която имаме към партията. Такова е очакването на редовите социалисти. За последен път призоваваме и даваме възможност на хората, заявили намерение за подобни действия, да преосмислят своята позиция и ясно да заявят, че се отказват от регистрацията на паралелна на БСП листа, в противен случай уставът е еднакъв за всички, подчерта Манолова.

От своя страна Димитър Дъбов, зам.-председател по организационните въпроси на БСП каза, че партията има очаквания, че хората, които са членове на БСП, начело с Първанов, ще преосмислят позицията си и в най-кратко време ще се откажат от поддръжката си за проекта АБВ.

"Ако това не се случи, уставът на БСП е еднакъв за всички", подчерта Дъбов. Ние нямаме друг избор освен да приложим устава с изискванията, които той има към членовете на БСП, към тяхното поведение и действия, заяви още Дъбов.

Буруджиева: Няма да изключваме членове на БСП преди изборите

Няма да има разпад в БСП, макар че случващото се в партията е болезнено. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия червеният депута...

Подобни действия не разширяват базата на левицата, както се твърди, а работят директно срещу БСП, и подпомагат нашия основен политически опонент – ГЕРБ, допълни Манолова във връзка с регистриране на паралелна листа на БСП. „Това е очакването на социалистите и ръководството на БСП не може да остане сляпо за настроенията в партията. Заседанието на Националния съвет е мястото, където подобни въпроси трябва да бъдат обсъдени”, заяви Манолова.

„БСП е партия на единомишленици, която се основава на принципа на демократичното единство. Несъгласните с взетите решения би следвало да не пречат за тяхното реализиране. Без коментар е задължението на социалистите да работят и да подкрепят листите на БСП и издигнатите кандидати във всяка една изборна кампания”, допълни тя.

„БСП е най-демократичната партия. Всички разбирания за свобода и либералност имат някакви граници. Понеже аз съм вярващ човек, мога да кажа с едно изречение как се нарича това в църквата – разкол. Ако едно такова поведение не бъде преосмислено и няма ясен, публичен знак, че действията по регистриране на паралелна листа ще бъдат преустановени, ще има своите последствия. Става дума и за морална оценка на това поведение. Ние сме достатъчно либерална партия, всеки може да каже своето мнение, но регистрирането на паралелна листа е грубо действие”, посочи Манолова.

Националният съвет най-вероятно ще бъде насрочен за 1 февруари.

Овчаров: Абсурдно е да се смята, че АБВ търси Борисов за рестарт на "Белене"

Пълна безсмилица е да обвързваме проекта АБВ с "Белене". Това заяви Румен Овчаров пред БНР в коментар на твърденията, че срещата между...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика