БСП ще търси широка подкрепа за единна президентска кандидатура

552
БСП ще търси широка подкрепа за единна президентска кандидатура
Снимка: БГНЕС

Една от основните цели, които БСП си е поставило, освен да бъде ясна и категорична опозиция на това управление, е и предизвикателството да успее да формира една много по-различна алтернатива на сегашния модел на управление на страната. Това каза пред БНР депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Според него по-важното е да се постави началото с днешното заседание на парламентарната група за една поредица от законодателни инициативи, които да очертаят и стимулират едно устойчиво икономическо развитие, да очертаят една по-различна роля на държавата в икономиката. Същевременно и това, което беше анонсирано и от Корнелия Нинова в частта на антимонополното законодателство – един много ясен ангажимент от страна на левицата. Той уточни, че това ще бъдат първите законодателни инициативи, които ще бъдат обсъждани. "Предвиждаме да предложим един закон за публичните дружества, касаещ държавните и общинските предприятия с над 50% държавно или общинско участие", уточни още депутатът.

Татяна Дончева би се кандидатирала за президент

„Вероятно бих се кандидатирала за президентските избори, но с определени условия. Ако тези условия не са налице, аз не бързам. Ви...

Бойчев не изключи възможността предсрочни парламентарни избори да се състоят още тази година.

Според него това правителство и най-вече политиката, която води това правителство, генерира нестабилност, въпреки етикета, който си сложиха, че са дошли на власт в името на стабилността. Всеки ден на власт на това правителство е пагубен за България. Не изключвам възможността още тази година да има предсрочни избори. Това налага този темп, който имаме на подготовка.

По повод предстоящите президентски избори, Бойчев заяви, че ще търсят по-широка подкрепа, което автоматично изключва поставянето на персонални кандидатури. Той коментира:

Издигането на кандидатури, като тази на Георги Първанов и като тази на Ивайло Калфин, е сигурният начин ние да нямаме една кандидатура с широка подкрепа, която да се яви като алтернатива на кандидата на ГЕРБ.

Бойчев: Концесията на летище София е поредният грабеж на кабинета "Борисов"

На ред е поредният подготвен грабеж от правителството на Бойко Борисов- концесионирането на летище София. Това заяви днес на брифинг на...

Като недостатъци на мандата на президента Плевнелиев той посочи:

За съжаление мандатът на президента Плевнелиев по никакъв начин не активизира това, което трябва да изпълнява един български президент, една много едностранна външна политика, която на моменти дори излагаше страната пред риск за влошаване на отношенията ни с ключови за България партньори. Може би социално най-нечувствителният президент – това е една много важна категория, която бихме искали да видим в нашата бъдеща кандидат-президентска двойка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика