Бъчварова: Местният вот ще промени политическата ситуация

12867
Бъчварова: Местният вот ще промени политическата ситуация
Снимка: БГНЕС

Местните избори във всички случаи ще променят политическата ситуация. ГЕРБ няма намерение да предизвика предсрочен парламентарен вот, ако БСП загуби много категорично на местните избори. Това увери тази сутрин вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

Тя добави: "Тази тема при нас не стои. За нас е важно да имаме работещо правителство. А за БСП - тя и в момента е в много тежко състояние. По-лошо трудно бих могла да си представя".

Тома Биков и Ясен Атанасов ще съветват вицепремиера Бъчварова

Журналистът съучредител на "Движение България на гражданите" Тома Биков и съоснователят на "Протестна мрежа" Ясен Атанасов стават съвет...

Коментирани бяха и отношенията в управляващата коалиция.

"Някои от партньорите ни нямат политическия опит на ГЕРБ. От там идват част от проблемите в коалицията. Но ми прави впечатление, че нещата като че ли се уталожват", заяви отново Бъчварова в ефира на БНТ. По думите й най-трудният момент на кабинета досега е бил приемането на бюджета.

Управленската програма е готова. Тя е била готова още през декември, но от ГЕРБ са решили да изчакат за след ваканцията на депутатите. Това отлагане е дало възможност да бъдат направени допълнения, коментира Бъчварова. Тя не очаква документът да бъде препъни камък пред това управление.

Възможно е България да има жена президент, но това не е тема в ГЕРБ в момента. Учудих се от многото коментари след изказването на премиера Борисов, заяви в сутрешния блок вицепремиерът. Според нея въвеждането на тази тема в обществения дебат цели да се внуши, че правителството има по-къс хоризонт на действие. Изказването не трябвало да се тълкува като проблем в политическия живот и сваляне на доверието от президента Плевнелиев.

 

Със или без патриотите, няма да се обърнем към ДПС, отсече Бъчварова

Дори без подкрепата на Патриотичния фронт правителството няма да разчита на ДПС. 19 гласа по-малко, но ние бихме имали 118 гласа, а з...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика