България да се защити за "Южен поток", призова Първанов

19741
България да се защити за "Южен поток", призова Първанов
Снимка: БГНЕС

България да защити интересите си по отношение на "Южен поток". Това призова в Сливен президентът (2002-2012) Георги Първанов и лидер на АБВ. Той беше категоричен, че решението за замразяване на проекта трябва да предизвика българската реакция, както от страна на държавата, така и от водачите на листи за предстоящите евроизбори.

"Никой не ни е виновен и никой не ни караше да даваме в ръцете на еврокомисаря Йотингер правата да води преговори от името на страните по трасето, в това число и от името на България за съдбата, за бъдещето, както и за конкретните въпроси за реализацията на този, толкова важен за нас газопровод, коментира Георги Първанов. - Във всеки случай ние много категорично трябва да заявим на нашите приятели и съюзници от Брюксел, че не бива България и още няколко по-малки страни да плащат тази цена по това тежко противопоставяне, което има между Русия и Украйна, респективно между Запада и Изтока по съдбата на Украйна".

Първанов: Действията на БСП имат за цел да насаждат страх

„Действията на „Позитано” от последните дни идват да насадят и да засилят дори този страх, който се поддържа от доста...

Според лидера на АБВ, няма да е справедливо такова противопоставяне, защото, когато става дума за търговия, за снабдяването с газ, вероятно транзит и на ядрено гориво, както и за бежански поток, и за съдбата на стотици хиляди наши сънародници зад граница, България трябва да защити своите интереси. Предложението на АБВ е водачите на листи на съответните партии и коалиции за евроизборите да седнат на една маса да намерят консенсусните точки на българската политика и да защитят българския интерес в тази не лека ситуация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика