България ще купува нов изтребител

7593
България ще купува нов изтребител
Снимка: БГНЕС

"Русия скача – това не отговаря на истината. Има реакция от страна на завода – производител, за който има пряк икономически интерес. Това което направих аз е продиктувано от националния интерес." Това заяви в ефира bTV военният министър Николай Ненчев и допълни, че е получил пълни гаранции от полската държава за спазването на този договор и ремонт на двигателите на МиГ-29 от полската държава.

"Този междуправителствен договор е достатъчна гаранция за сигурност. Всичко е наред, получихме изключително изгодни условия. Идеята е на един по-късен етап модернизацията на тези самолети да се извършва в България, което ще осигури нови работни места.

Русия се готви да оспорва споразумението ни с Полша за МиГ-овете

Руският производител на изтребителите „МиГ“ може да оспори споразумението, което България сключи с Полша за ремонт на наши ...

На въпрос дали руската и полската страна ще продължат съвместна работа по самолетите МиГ-29 Ненчев отговори, че това е въпрос е на полското правителство.

Министърът обяви и, че ще бъде закупен нов изтребител за българската армия: "В бюджета за следващата година са предвидени пари за първата вноска."

Военният министър обяви още, че разрешението за прелитането над въздушното ни пространство от страна на руски самолети зависи от целта на самолетите: "Маршрутът е странен, според мен не е необходимо те да преминават над България."

Ненчев увери, че има достатъчно военни по границата, които оказват съдействие на гранична полиция. Вчера хеликоптер е направил оглед на границата.

Официално подписахме с Полша споразумение за ремонт на МиГ-овете

Сделката за ремонтирането на българските изтребители вече официално е факт. Правителствата на Полша и България подписаха споразумение ...

"Имаме готовност да окажем всякаква помощ. Информацията с която разполагаме е твърде обезпокоителна, времето е студено, миграционния процес се засилва."

В коментар за резултатите на Реформаторския блок на местните избори Ненчев каза: "Очаквах повече, но постигнахме достатъчно."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика