Цачева не одобрява промените в Изборния кодекс

11855
Цачева не одобрява промените в Изборния кодекс
Снимка: БГНЕС

Има големи различия между вижданията на двете големи парламентарни групи за това какво трябва да бъде променено в Изборния кодекс. Това каза Цецка Цачева от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова. „Тази остра реакция не е от вчера, а от начина, по който беше сформирана времената комисия по изработването на новия проект на Изборния кодекс. Нито един от народните представители на ДПС, „Атака" и ГЕРБ не са го подписали този проект" обясни тя по повод промените в Изборния кодекс, предаде Стандарт нюз.

Само една политическа сила ще спечели изборите с промените, изтъкна Цачева. „Миналата седмица Сергей Станишев обяви, че ще изоре земята, но ще спечели изборите", обясни още тя.

С новия Изборен кодекс няма нужда от избори, защото Манолова предварително ще знае резултатите

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след приемането на новия Изборен кодекс, предложението за който бе на заместник-председателят ...

В текстовете, които регламентират изборите за общински съветници и кметове, сега се предвижда кандидата да не излиза в отпуск, както е в момента, смята народната представителка от ГЕРБ. „Представяте ли си какви местни избори ни чакат. От така разписаните правила те могат да излизат в почивка по 2 часа на ден", обясни тя.

„Това е нов-стар Изборен кодекс. Няма мажоритарен елемент", коментира депутатката и уточни, че тяхното предложение е било преференцията да е 5%. „Ще настояваме преференцията да е 5%, за да могат избирателите да изразяват волята си спрямо включените кандидати", добави още Цачева.

„Отново се връщаме в дебат в теми, които бяха преодолени. Става дума за уседналостта. От ДПС категорично се обявиха против", допълни тя.

До края на другата седмица ще стане ясно на каква тема ще е следващия вот на недоверие, съобщи от ефира на Нова Цецка Цачева.

Парламентът прие на първо четене Изборния кодекс

Парламентът прие на първо четене проекта за нов Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова от Коалиция за България и група народни представ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика