Цецка Цачева гощава еврочиновници в Брюксел за 32 хил. лв.

2501
Цецка Цачева гощава еврочиновници в Брюксел за 32 хил. лв.
Снимка: БГНЕС

Шест работни дни са имали девет хотела, бистра и фирми, предлагащи кетъринг в Брюксел, за да отговорят на поканата на българското Министерство на правосъдието (МП) да организират два работни обяда и три приема, пише „Правен свят“.

Става въпрос за протоколни събития, на които еврочиновниците ще обсъждат въпроси от дневния ред на общността в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Общата сума, за която ръководеното от министър Цецка Цачева ведомство ще нагости европейските чиновници, е 32 036, 50 лв. или 16 380 евро.

Цачева за антикорупционния закон: Парламентът бламира проекта на правителството

Коментарът на Румен Радев при налагането на вето на антикорупционния закон не държи сметка за съществуващия правов ред. Разследването н...

Поканата за участие в процедурата на пряко договаряне по чл. 182, ал. 1, т. 5 от Закона за обществените поръчки е публикувана на 20 декември 2017 г., а крайният срок за кандидатстване на поканените е изтекъл в първия работен ден на новата година – 2 януари. От документацията, разписана от главния секретар на МП Стоян Стоянов, се разбира, че разделянето на настоящата поръчка на обособени позиции не е целесъобразно, доколкото предвидените за изпълнение дейности по нея са свързани. И още – петте събития, цената на всяко от които ще излезе средно по около 6 400 лв., са за периода януари-март 2018 г., т.е. само за първата половина от Българското председателство на ЕС.

За момента не е ясно колко от поканените за участие белгийски компании са се отзовали, нито дали има участник, който отговаря на всички изисквания и е предложил цена в рамките на прогнозните, но е ясно, че първият "работен обяд" е насрочен за 11 януари. Той трябва да се проведе в хотел или ресторант, където в неформална атмосфера, докато обядват европейските чиновници, ще трябва да дискутират въпроса за "Директивата за несъстоятелността". На обяда се очаква да присъстват около 60 души, а прогнозната стойност за един от участниците е 60 евро. Менюто ще бъде уточнено пет дни преди събитието, но е ясно, че ще включва местни и вегетариански ястия, десерт, безалкохолни и алкохолни напитки.

Идентичен обяд е предвиден и за представителите на държавите-членки в Координационния комитет в областта на полицейското и правното сътрудничество по наказателни правни въпроси (CATS). Мероприятието ще се проведе между 14 и 28 февруари 2018 г.

Избраният от МП изпълнител на заданието ще трябва да организира и три приема в Постоянното представителство на България в Брюксел. Първият е планиран за 15 февруари от 19.00 часа, с продължителност от три часа.

Цацаров със съвети към Цачева как да се грижи за затворниците

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров бе извършена поредна проверка в местата за лишаване от свобода за броя на лишените от...

Приблизителният брой участници е 60, а цената за един не трябва да надвишава 51 евро.

Вторият прием е насрочен за 28 февруари и на него ще присъстват ангажираните европейски чиновници по Регламент "Брюксел II А". Третият прием е предвиден за 13 март и в него ще се включат участници в приемането на законодателния пакет "в областта на дружественото право".

От приложената документация не става ясно дали работните обяди и приеми ще бъдат уважени лично от правосъдния министър или домакини на европейските бюрократи ще са нейни заместници или други представители на Министерството на правосъдието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика