Целта на ДПС е поне трима евродепутати

19884
Целта на ДПС е поне трима евродепутати
Снимка: БГНЕС

Основният акцент на заседанието на Централният съвет на ДПС разбираемо е подготовката на ДПС за изборите за български представители в Европейски парламент. Това каза Лютви Местан, председател на ДПС, след заседание на Централния съвет на партията.

„Регистрирахме като ръководство на партията изключително висок политически градус сред членовете на ЦС. Съзнаваме значението на евровота от гледна точка и на неизбежното вътрешно-политическо измерение. ЦС потвърди като своя стратегическа политическа цел минимум запазването на позициите на ДПС в ЕП от трима представители. Обсъдени са и варианти, при които ДПС може да мисли и за един друг резултат, които ще има характер на качествен пробив – четвърти представител.

Бареков написа манифест, Росен Петров го раздаде в парламента

Манифест, подписан от Николай Бареков, разпространиха тази сутрин в парламента Росен Петров и Румен Йончев. Документа получиха народни ...

ЦС днес взе много важни решения – Централен изборен щаб на ДПС. Второто решение е свързано с критериите, на които ще отговарят кандидатите на ДПС – познаване на европейските институции и политики, съпричастност към ценностите на либерализма - кандидатите не е задължително да са членове на ДПС, професионален и политически опит и други”, обясни Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика