Цветанов: Евентуална кандидатура на Дончев за президент никога не е коментирана

309
Цветанов: Евентуална кандидатура на Дончев за президент никога не е коментирана
Снимка: БГНЕС

Евентуална кандидатура на Томислав Дончев за президент никога не е коментирана. Това заяви във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той подчерта, че по време на проведените консултации, когато бе предложена евентуална номинация на Дончев за министър на социалната политика, партиите са дали висока оценка за неговата работа.

Цветанов: Не зная защо евентуалната кандидатура на Борисов развълнува толкова хората

"Има три сценария относно кандидатурата за президента на  ГЕРБ. Единият  е Цветан Цветанов да се опита да направи г-н Борисов...

„Най-важното беше, че партньорите дадоха висока оценка и дадоха пълното си съгласие за номинацията, която ще направи премиерът, независимо кой ще бъде той”, посочи Цветанов, цитиран от "Фокус". Той още веднъж обясни, че това е било евентуален вариант за номинация.

„Тук имаше спекулации, че едва ли не аз съм предприел някакво действие, което не е било със съгласието на премиера. В сряда имах разговори с премиера в неговия кабинет. Тогава обсъдихме като вариант евентуално Томислав Дончев. Премиерът каза, че поема ангажимент да говори с него докато пътуват за Лондон, и че като се върне ще има окончателно решение. Той ме натовари със задачата да проведа консултации за евентуалното одобрение за Томислав Дончев, ако бъде направена като номинация, за да видим дали някоя от другите партии имат някакви претенции към тази позиция, която предстои да бъде обсъждана. Всички казаха, че това трябва да бъде решение на премиера”, отбеляза Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com