Цветанов обвини Борисов в забранени срещи с руснаци, подкрепи гоненето на руски дипломати

7863
Цветанов обвини Борисов в забранени срещи с руснаци, подкрепи гоненето на руски дипломати
Снимка: БГНЕС

„Хората първо трябва да се информират защо е важно да има правителство, защото ние бихме се възползвали от Плана за възстановяване и устойчивост да получим за тази година 4 милиарда лева“. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по БТВ Цветан Цветанов, председател на „Републиканци за България“.

Именно там Цветанов посочи, че "Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов" си позволявали да се срещат с руски граждани, включени в санкционния списък на ЕС "още по времето, когато с Руската федерация се работеше нормално". Конкретно Цветанов насочи вниманието към пътната карта за "Турски поток" и обясни, че срещите били с Александър Бабаков и Александър Воробьов - хора, влезли в забранителния списък на ЕС заради анексирането на Крим.

Цветанов: Които са евроатлантически ориентирани, да подкрепят премиера Петков

За първи път имаме министър-председател, който има ясно отношение и позиция за Русия и това, което тя демонстрира през последните някол...

Още през 2017 година неправителствената организация Антикорупционен фонд подаде сигнал за Бабаков и Воробьов. Бабаков е специален пратеник на Путин и руски депутат, а Воробьов е сътрудник на Бабаков. СГП започна проверка, че Бабаков е предлагал подкуп за "Южен поток" и вече 5 години не се чу нищо повече по въпроса.

ОЩЕ: САЩ повдигнаха обвинения на руски депутат и двама негови сътрудници за прикрита пропаганда

"Ние имахме управление, в което висшето ръководство на държавата прокарваше руските интереси. Турски поток е много ясен пример", обяви още Цветанов. На констатация от водещата Цветанка Ризова, че той е бил част от същото управление, бившият силов министър отвърна, че точно затова имал различия с Борисов.

„Никой не разяснява на хората, че всичко, което получаваме от него, е с правна обвързаност. Тук вече идва въпросът дали сме в състояние да получим този политически консенсус, за да приемем тези законодателни промени, които ще водят до мерки, които политически ще бъдат използвани в една предстояща кампания“, каза Цветанов.

Републиканци за България: Призоваваме всички парламентарни сили да дадат възможност за делегирани бюджети на малките населени места

Републиканци за България ще направи писмено предложение към всички парламентарно представени партии да предвидят в актуализацията на За...

По думите му нито един гражданин не знае, че от 2023 г. една немалка част от потребителите трябва да бъдат на свободния пазар за електроенергия, а от 2025 г. това трябва да стане задължително. „Никой не обяснява на гражданите, че от месец септември 2022 г. трябва да дадем план за поетапното намаляване на въглищата, което е мисия почти невъзможна“, изреди още Цветан Цветанов.

Според него решението на Кирил Петков да експулсира руските дипломати е правилно, но много закъсняло като страна членка на ЕС. „Ние сме ахилесовата пета, проблемът на ЕС и НАТО“, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика