Цветанов: Разбрахме се с Патриотичния фронт

12030
Цветанов: Разбрахме се с Патриотичния фронт

Има въпроси, които са зададени. Постарали сме се в сроковете, в които дадохме съответните отговори и допълнителните въпроси, които възникнаха същевременно, вчера при премиера окончателно уточнихме всички детайли. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

„Смятам, че правителството в лицето на изпълнителната власт и в парламента постигаме политически консенсус и се придържаме към поетите ангажименти”, добави той.

Започна представянето на кандидата на ПФ за гуверньор на БНБ Григорий Вазов

Парламентарната група на Патриотичен фронт започна представянето на кандидата си за Управител на Българска народна банка (БНБ) Григорий...

Цветанов уточни, че ангажиментите са в рамките на поставените седем въпроса от Патриотичния фронт и уточни, че това, което е свързано с парламента, не е било обсъждано с премиера Борисов. Той поясни, че конкретно за активната регистрация ще се проведе среща в рамките на деня, на която ще присъстват и Реформаторския блок.

За подписката за сезиране на Конституционния съд за ратификацията от 16 млрд. лева Цветанов обясни, че е изненадващо и коментира, че от медиите е научил за събраните 48 подписа.

Цветанов уточни, че въпросът със свалянето на прага за легитимност на референдума ще бъде дискутирана отделно.

На въпрос дали ще има промени в Изборния кодекс преди местния вот, Цветанов заяви: „За някои от нещата, по които може да се постигне пълен политически консенсус, бихме могли да го отворим, но ако няма, не смятам, че е редно да го правим”, каза още той.

ПФ иска свикване на КСНС заради заплахата от "мащабен етнически конфликт"

Патриотичният фронт поиска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента заради заплахата от мащабен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика