X
 
 

Цветанов: Ще подкрепим оставките на тримата министри, НФСБ ще гласуват „против“

461 1
photo of Цветанов: Ще подкрепим оставките на тримата министри, НФСБ ще гласуват „против“
Снимка: БГНЕС
Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи всяко предложение, което се внесе от министър-председателя, и трите оставки. Това каза пред журналисти в Министерски съвет председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след коалиционния съвет ГЕРБ - „Обединени патриоти".

„Съобразихме се и с решението на НФСБ, че ще гласуват против оставките. Това е тяхно политическо решение, взето на съвет“, посочи той. „Извлекли сме си поука, ако се налагат следващи промени, те да бъдат първо консултирани и съгласувани с партньорите ни независимо, че са от квотата на ГЕРБ“, допълни Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".

Цветанов: Кандидатите за министерските позиции ще бъдат предложени от ГЕРБ

Кандидатите за министерските позиции ще бъдат предложени от ГЕРБ. Дали ще бъдат приети оставките на министрите, е въпрос на разговори. ...

Попитан това означава ли, че НФСБ ще гласува против оставките, а ще подкрепи новите кандидати той уточни: „В общи линии се очертава такава политическа ситуация. Но това по никакъв начин не влияе на стабилността. Не променя общата ни цел за четиригодишен мандат“.

„Премиерът обяви на коалиционните партньори решението, взето в ГЕРБ. И вчера, и онзи ден с премиера сме дискутирали конкретните персонални назначения“, обясни Цветан Цветанов. „Коалиционните ни партньори се съобразиха и приеха доводите на премиера“, каза още Цветан Цветанов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Кога тръгва новото предаване на Слави?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат...