Делегация на ГЕРБ е на визита в Китай по покана на комунистическата партия

697
Делегация на ГЕРБ е на визита в Китай по покана на комунистическата партия
Снимка: БГНЕС

Делегация на парламентарната група на ГЕРБ е в Китай по покана на управляващата Китайската комунистическа партия (ККП), съобщи пресцентърът на българската политическа сила.

"Целта на настоящото работно посещение е да разширим политическото си сътрудничеството и с партии извън Европейския съюз (ЕС). Обмяната на опит по дефинирането и реализирането на различни секторни политики са добра основа за партньорство между ГЕРБ и ККП", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Цачева не издаде кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ

ГЕРБ ще има кандидат-президентска двойка, която ще бъде обявена не по-рано от края на лятото. Качествата на тази двойка, добре разпозна...

Заедно с Цветанов в Пекин са председателите на бюджетната комисия Менда Стоянова и на енергийната комисия Делян Добрев.

Българската делегация е имала среща със заместник-ръководителя на Комисията по външните работи на Политическия консултативен съвет на Китай Цай У и е представила възможностите за инвестиции в Пловдив, Хасково, Варна, Бургас и други региони от България.

Делегация на ГЕРБ е на визита в Китай по покана на комунистическата партия

Във фейсбук профилите си членовете на българската партийна делегация споделиха, че любезните им домакини са им предоставили възможността да видят Великата Китайска стена, което било невероятно преживяване.

Кандидат-президентът на ГЕРБ щял да е силно разпознаваем

До момента е обявена само 1 кандидат-президентска двойка, ние не го правим защото нашият кандидат е силно разпознаваем, на българските ...

Представителите на ГЕРБ са оценили високо сътрудничеството между София и Пекин в сферата на земеделието, икономиката, енергетиката и културата, както и партньорството между отделни общини. Цветанов е подчертал, че сътрудничеството в образованието е най-важната инвестиция. Виждаме потенциал за допълнително развитие на инвестициите в сферата на селското стопанство, икономиката и образованието", е казал Цай У.

Предстои посещение в Пекин на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и на министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова", е информирал Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика