Деница Сачева: Смешен е плачът за актуализация за бюджета

2197
Деница Сачева: Смешен е плачът за актуализация за бюджета
Снимка: БГНЕС

Не може да се говори, че има пролука в бюджета. Социално-икономическите мерки са обезпечени до края на юни. Няма нещо, което да е спряло да действа в момента, в който ние сме излезли от кабинета. Смешен е плачът за актуализация за бюджета, защото всички плащания са обезпечени. Това заяви бившият социален министър Деница Сачева на брифинг.

Тя даде за пример, че служебното правителство за една нощ е намерило 318 млн. лв. за да продължи да изплаща допълнителните 50 лв. на пенсионерите. Освен това президентът нито веднъж не поискал актуализация на бюджета от 45-ото народно събрание. "Интересуваше го само Изборния кодекс", каза още тя.

Деница Сачева с добри думи за служебния социален министър

"Той е известен професионалист в нашите среди, така че вярвам, че той ще се справи с тази позиция, надявам се да не се поддаде на натис...

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов обясни, че президентът Румен Радев се опитва предизборно да лъже всички едновременно. "На едните да казва, че е прозападен, на другите – че е проруски, на трети се обръща и намигва към Дубай през назначение в служебния кабинет. В крайна сметка да държи в плен българските институции", каза още Митов.

"Ще продължаваме да му задаваме въпроси – защо и до ден днешен, г-н президент, криете декларацията на Б-9 и какво целите с това криене? Защо не сте заели позиция по случая Навални? Защо не сте заели категорична позиция за шпионската мрежа, която е действала в полза на Русия?“, попита Митов.

"Президентът обясни, че едва ли не българското правителство е позволило съществуването на шпионската мрежа и действията на агенти на ГРУ, включително отравянето на Емилиян Гебрев. Искам да попитам – и британското правителство ли е позволило отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря?“, каза Митов. "И британското правителство ли е позволило отравянето на Литвиненко преди години? Чешкото правителство ли позволи взривяването на складове от ГРУ?“, попита още той.

"Шпионските мрежи действат против волята на националните правителства и когато бъдат разкрити, то тогава съответните институции, включително и държавният глава, са длъжни да заемат ясна и категорична позиция, а не да шикалкавят“, твърди бившият външен министър. "По състава на служебното правителство може да се допусне, че "Има такъв народ“, "Демократична България“ и БСП са били в някаква координация с президента по време на консултациите за съставяне на кабинет“, каза още Митов.

Според Сачева Народното събрание се опитва да унижава Борисов

Отиваме с нагласа да изпълним това, което са ни възложили над 800 000 избиратели. Отиваме с ясен кабинет, но осъзнаваме, че срещу нас и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика