Депутатите скромни: дадоха си само 12 дни ваканция

9743
Депутатите скромни: дадоха си само 12 дни ваканция
Снимка: БГНЕС

Великденска ваканция от 17 април (четвъртък) до 26 април (събота) си гласуваха народните представители като точка първа от днешния пленарен ден.

По предложение на председателя на парламента Михаил Миков депутатите решиха последният им работен ден преди ваканцията да бъде следващата сряда – 16 април (сряда) и да почиват цялата седмица след Великден. По традиция великденската ваканция винаги е 10 дни, припомни Михаил Миков.

Заседанието на 16 април пък ще бъде тържествено във връзка със 135-тата годишнина от създаването на Търновската конституция, като ще има по едно изказване от името на парламентарна група.

На 29 април (вторник) парламентът ще има извънредно заседание, а на 30 април (сряда) предстои и първото редовно пленарно заседание, обяви още преди гласуването на ваканцията Михаил Миков.

От ГЕРБ поискаха ваканцията да бъде с ден по-малко – от 18 април (петък) до 27 април (неделя), но парламентарното мнозинство отхвърли това предложение.

Като втора точка от дневния ред по предложение на Йордан Цонев депутатите решиха да удължат срока на работа на комисията "Мишо Бирата". Председателят на комисията Йордан Цонев обясни, че докладът все още не е готов, като над 500 страници документи трябва да се обобщят. Заради празничните дни срокът се удължава с 1 месец, гласуваха депутатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com