Десислава Атанасова чака извинение от министър Андреева

22729
Десислава Атанасова чака извинение от министър Андреева
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че съм нападала, когото и да било, включително и министър Таня Андреева. От вчера следобед следя нейните изказвания, че ще ме съди. Отговарям й, че е по-добре да си служим с данни и факти. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Вчера тя обвини д-р Андреева в корупция при възлагане на обществена поръчка от края на миналата година за изграждане на информационна система, която вече работи.

Таня Андреева ще съди Десислава Атанасова за клевета

Ще заведа дело за клевета срещу Десислава Атанасова, обяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на брифинг в министерство...

На сайта на Министерството на здравеопазването на 21 декември, наистина е обявена подобна обществена поръчка.

"Единственият въпрос, който зададох вчера е, дали наистина се харчат правомерно парите. Поръчката е за изграждане и поддръжка на система, изградена още от проф. Гайдарски, която ще струва 6 млн. лева. Мен ме притеснява, че в обществената поръчка пише, че въпросната система ще трябва да се изгражда тепърва. Вчера зададох въпроси и се учудих много, че министър Андреева ще ме съди за клевета. Не използвам думата "далавера". Просто това, което пише в обявлението, е различно от поддръжка. Нека г-жа Андреева да разясни грешката. Ако се окаже, че поръчката е само за поддръжка, няма проблем. Аз не съм финансист и не мога да преценя дали това струва 6 млн. лева. Министър Андреева да чуе какво говоря и да ми се извини", каза бившата министърка.

 

Андреева: Ще има закриване на болници и съкращаване на персонал

В здравеопазването трябва да има приемственост като цяло. Важно е да се възстанови системата. Това заяви пред БНТ здравният министър ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика