Десислава Атанасова: Готови сме да получим първия мандат, ще предложим състав на правителство

2063
Десислава Атанасова: Готови сме да получим първия мандат, ще предложим състав на правителство
Снимка: БГНЕС

Готови сме да получим първия мандат. Ще предложим състав на правителство. Вчера изпратих нашата програма за управление на всички парламентарни групи. Вероятно ще предложим на колегите контактни групи по различните секторни политики. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Ясно е, че ако с първия мандат няма правителство, то с втория е съвсем сложно да има. Третият мандат би могъл да реализира експертно или техническо правителство, но на България е нужно редовно правителство“, добави тя.

Десислава Атанасова: Да се говори за правителство, но без ултиматуми

Ако искаме да решаваме важните теми за българските граждани - инфлация, доходи и бюджет, трябва да започнем конструктивни разговори за ...

По думите ѝ ГЕРБ са готови на всякакви варианти, защото се намираме в момент, в който десетки кризи бушуват в България, именно заради това „трябва да има редовно правителство и да се носи отговорност.“ „С „Демократична България“ сме от едно европейско семейство и няма нищо по-логично от това да направим заедно кабинет. Нелогичното е „Демократична България“ да подкрепя кабинет, в който участва БСП, а това вече се случи. Да не забравяме, че Христо Иванов лично гласува Корнелия Нинова да стане вицепремиер“, припомни Атанасова.

"Държим всичко описано в управленската програма да бъде с подпис на лидерите на всички парламентарни партии. Не искаме просто някаква подкрепа за правителство, а ясни и точни ангажименти", каза още тя. "До този момент разговори са водени единствено за подкрепа по различни политики", уточни Атанасова.

Във връзка със скандала с кодовете на машините за гласуване, Десислава Атанасова заяви: „Има технически спецификации. Аз бях много изненадана от дебата, при който между бивши партньори се чуха обвинения и неприлични обвинения. Сега трябва да се произнесат експертите. Вярвам, че истерията, която предизвика въпроса как българите да избират, е много съмнителна и смущаваща“.

„Най-сериозните грешки бяха, когато за първи път се въведе преференцията и комисиите допускаха грешки. Аз повече вярвам на документите. Най-добре е когато те са на хартия. Искам да вярвам на свободния избор на хората“, призна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

Десислава Атанасова: Ще предложим състав на правителство

"Колегите от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" категорично заявиха, че ако Изборният кодекс бъде обсъждан в пленарна з...

„Понеже идвам от временната комисия за Gemcorp, има изключително тревожни новини. Оказва се, че на 23-ти март 2022 г. бе сключен меморандума, а един месец преди това вече тече кореспонденция за доставка на газ. Gemcorp прави оферта на „Булгаргаз“. Това са официални документи, предоставени на комисията от министъра на енергетиката. Това е преди започването на войната и поставяне на темата за спиране на газа по тръбопровода. Много е странно, че „Булгаргаз“ пише на Gemcorp и иска от тях оферта. Министърът на енергетиката се подписва без да е оторизиран за това. Имало е цял план за енергетиката на България, касаещ БЕХ и "Мини Марица-изток" ЕАД. Говори се за ядрени реактори, за „Топлофикация-София“, без да имат право да го правят. Арбитражът важи още 2 години, т.е. и да се откажем подлежим на санкции“, уточни Атанасова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика