Джамбазки: Храните в България са по-скъпи и по-некачествени от тези в Европа

4605
Джамбазки: Храните в България са по-скъпи и по-некачествени от тези в Европа
Снимка: Actualno.com/Славея Йорданова

В България храните са по-скъпи, отколкото в Европа, но качеството им е по-ниско. Това заяви по Нова телевизия водачът на листата за евродепутати на ВМРО Ангел Джамбазки, който се бори с двойните стандарти при храните в Европейския съюз.

"Храните са по-скъпи в абсолютна стойност, не само съобразени със стандарта на живот. Има детски храни в бурканчета, които са с различно съдържание. Детската храна не е луксозна стока, при нея няма голям избор", заяви Джамбазки.

Миналия месец евродепутатите приеха решение, което забранява на производител под еднаква търговска марка да продава продукти с различно съдържание и качество в рамките на ЕС. Нарушителите са заплашени от сериозни глоби, които би трябвало да ги вразумят. Политикът настоява производителите да упоменават на етикетите, че в стоката има различно съдържание.

Манолова обяви победа за двойния стандарт при храните в ЕС, но има още законодателни стъпки

Гръмки изявления от страна на омбудсмана Мая Манолова и донякъде евродепутата от БСП Момчил Неков последваха след като днес (17 април) ...

"Нередно и непочтено е да се смята, че в България и Източна Европа живеят аборигени, които заслужават по-нискокачествена храна", категоричен бе той.

Евродепутатът, който се кандидатира за нов мандат, настоява за еднакви стандарти, а не за репресии срещу производители. "Не съм противник на свободния пазар, напротив – подкрепям го. Но когато продаваш една и съща стока с различно съдържание, това не е почтено спрямо хората, които я потребяват", обясни водачът на евролистата на ВМРО.

Той призна, че битката с двойните стандарти при храните не е само негова кауза, но и на други български евродепутати. "Не само аз, но други колеги евродепутати работиха много усилено по тази тема, това не бива да се пропуска", отбеляза консервативният политик.

Джамбазки ще се бори за Европа на отечествата и силното място на силна България в нея, защита на българския интерес. "Всички ощетяващи ни законодателни мерки се приемат по предложение на Европейската комисия, която би трябвало да е независим арбитър", каза той.

Джамбазки: Европа на отечествата ли искаме или на джендърите?

"Евроизборите са шанс да променим Европа, а не да се смени ръководствотона Обединени патриоти, заяви в предаването "Плюс - минус" по Но...

По думите му двоен стандарт и е нежеланието на Брюксел в България да има истинска европейска институция. "Защо няма европейски агенции в България, Румъния или Хърватска? Освен че дава работя на няколко хиляди високообразовани хора, една европейска агенция сама по себе си създава бизнес", посочи политикът от ВМРО.

"Ако европейската агенция по лекарствата беше дошла в някой регион с по-забавено развитие в северната част на България, например около Плевен или Русе, това щеше да привлече в региона десетки хиляди служители на големи фармацевтични компании. Тези хора щяха да плащат наеми, да създават работни места, щяха да движат и българската икономика. Но тя отиде в Амстердам. Може би Амстердам е един много западнал град и Европейската комисия трябва да налее стотици милиони в него", обясни той.

Ние получаваме еврофондове, но кредитираме западните икономики с най-ценното – човешкия капитал и работната ръка, изтъкна Ангел Джамбазки.

"Искаме да видим прекия ефект от членството на България в ЕС върху българските граждани – върху техните доходи, тяхното образование и здравеопазване. Това е целта", посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com