Джамбазки: Поставяме въпроса за македонските граждани с българско самосъзнание (ВИДЕО)

4460
Джамбазки: Поставяме въпроса за македонските граждани с българско самосъзнание (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Славея Йорданова

"Крайно време е да бъде поставен въпросът за правата и законните интереси на македонските граждани с българско национално самосъзнание. Защото дори тези македонисти в София, които уж много говорят за права и свободи, те никога не повдигат въпроса за македонските граждани с българско национално самосъзнание."

Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на видео дискусия, посветена на съседната ни страна.

Джамбазки: Води се информационна война срещу нас заради Скопие (ВИДЕО)

България е потърпевша от информационната война срещу страни-членки на НАТО. Страната ни е жертва на такова нападение в социалните мрежи...

"Вие чухте Заев преди няколко дни, когато изброяваше пострадалите от българското "вето", че изброи няколко народности в Македония. Изброи албанци - има, изброи сърби - има, изброи гюпци, цигани, египтяни - има, изброи власи и армъни - има, изброи босанци, които в Македония са не повече от 200-300 човека, хайде, 2-3000. Но отново, преднамерено, не спомена българите в Македония.

Това какво Ви говори? Говори за продължаващата политика на отричане, на омаловажаване, на иронизиране, на опит за унижаване на българите в Македония.

И сега ние от ВМРО ще предприемем един по-твърд курс, особено тук, в Европейския парламент - това ще е моя задача, всеки един случай на насилие над българин в Македония ще бъде разпространяван възможно най-широко и възможно на най-висок глас. Всеки един случай на заплаха в социални мрежи, на преследване на работно място, всеки един случай на унижаване и т.н. ще бъде правен обществено достояние.

Моите лицемерни колеги в ЕП много защитават на думи правата и свободите и сега с моите сътрудници ще направим така.

Сигнал от историчка от Битоля за антибългарски предавания и пропагандни филми (ВИДЕО)

"Здравейте, Историчка съм от Битоля, Македония, живея в София от 15 г... Пиша Ви във връзка с "древната" история и минало на "Републик...

С това се обръщам към всички българи в Македония да ми дават всекидневна информация за всеки един случай на реч на омразата, на заплахи - било в социалните мрежи било в медии, било на работно място.

Всичките тези неща ще ги пишем и ще ги изпращаме на всички европейски представители, на всичките представители на политическите партии тук и ще искаме от тях реакция.

Защото тук всяка година се дава награда за защита правата на човека на името на Сахаров, тази година я спечели, ако не се лъжа, Белоруската опозиция.

И аз си мисля, че когато става дума за правата на хората, и след като това ще бъде някаква тема, ние много ясно, силно и на висок глас трябва да поставим този въпрос. Въпросът за правата, политическите права, на македонските граждани с българско национално самосъзнание.

Част от тях са български граждани, но има и такива, които не са. Десетки хиляди, ако не и стотици хиляди, са гражданите на Република Македония, които таят в сърцето си любов към България, които помнят и пазят своето национално самосъзнание.

Заев: Не се отказваме от македонската си идентичност

Северна Македония е осигурила за училището в Пустец, Албания, дарение от 30 000 евро за проектиране и изграждане на спортни площадки в ...

Това, че ренегатите в Скопие и София го отричат не променя факта, че има стотици хиляди българи в Македония, които продължават да бъдат българи и не са се отрекли от българския си корен. На тях трябва да се помогне."

Още: Джамбазки: Води се информационна война срещу нас заради Скопие (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Изплащат със седмица по-рано украинската помощ на земеделците

От юни се възобновяват полетите София - Баку

"Ню Йорк таймс": Риск от авторитаризъм в България след още избори? (СНИМКИ)

Европейските "зелени" са готови да се борят за по-силна Европа и равенство между всички страни

Политолог прогнозира пренареждане в редиците на ГЕРБ след вота

Коя е партията с най-стабилен електорат?

Никола Минчев призна, че комисията "Нотариуса" в НС не е разплела нито един възел

"Алфа Рисърч": ГЕРБ са фаворити, а ПП-ДБ донори на изборите 2 в 1

Главчев пред украинския премиер Шмигал: България ще продължи с категоричната си подкрепа за Украйна

Станислав Балабанов: Докладът от комисията за митниците е внесен в прокуратурата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика